Bakelants po grozljivem padcu prek zaščitne ograje v globel, že iz bolnišnice

0

Belgijski kolesar Jan Bakelants, ki je pred desetimi dnevi doživel grozljiv padec na dirki po Lombardiji in je hudo poškodovan končal v bolnišnici, dobro okreva. Njegova ekipa AG2R La Mondiale je sporočila, da so ga že premestili iz oddelka za intenzivno nego, konec tedna bo zdravljenje nadaljeval v domači oskrbi.

Bakelants je padel na enem od ovinkov med strmim spustom na ozki gorski cesti; odneslo ga je do roba vozišča, potem pa se ni mogel ustaviti in je odletel prek kovinske zaščitne ograje v globel.

Pri tem si je poškodoval dve vretenci in si polomil sedem reber.

“Operacija je bila uspešna. Jan bo lahko šel domov in nadaljeval okrevanje, ni pa še znano, kdaj bo spet sposoben trenirati,” je danes sporočila njegova ekipa po uspešno prestani operaciji poškodovanih vretenc, ki so jo opravili v Belgiji.

Bakelants pa ni bil edina žrtev tega odseka ceste na dirki po Lombardiji. Padla sta tudi Kolumbijec Daniel Martinez in Bakelantsov rojak Laurens De Plus, ki sta jo odnesla brez težjih poškodb, medtem ko je domačin Simone Petilli končal podobno potolčen kot Bakelants: zlomil si je ključnico in lopatico ter prav tako utrpel poškodbo vretenc. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen