7 “ta vročih” živil za bolj divji seks

1

Še vedno mislite, da so ostrige najboljši prehranski afrodiziak? Pozabite!

Če hočete spet malo divjosti v vašem seks življenju, vam pri tem lahko pomaga tudi hrana. Nič nič boljšega kot romantična, doma narejena večerja, ki vsebuje tiste ta prave “vroče” vsebine. Vedno več je dokazov, da nekateri vitamini in sestavine v določenih živilih povečujejo seksualno funkcionalnost in obogatijo posteljno izkušnjo.

Tukaj navajamo nekaj sestavin hrane, ki so glavni igralci v zgodovini afrodiziaka in tista skrivnost, ki so jo v moderne čase prenesla celo starodavna ljudstva.

Avokado

Azteki so avokado zaradi svoje fizične oblike opisovali kot moda. A avokado je tudi afrodiziak, saj je bogat z nenasičenimi maščobami in ima nizko vsebnost nasičenih maščob, kar je blagodejno za vaše srce in arterije. Vse, kar utrjuje moč srca, pomaga, da se kri prenaša v vse “prave” kraje. Moški z boleznimi srca so dvakrat bolj podvrženi  erektilni disfunkciji (ED).

Mandlji 

Na vrhu seznama “seks” hrane so tudi mandlji, ki povečujejo strast, delujejo kot spolni stimulans, in so pomoč za povečano plodnost. Mandlji so hranljivi in bogati z nekaj minerali, ki so pomembni za spolno zdravje in razmnoževanje, kot so cink, selen in vitamin E. Cink denimo povečuje libido oz. spolno željo.

Jagode

Rdeča barva je znana po tem, da prižiga ogenj. Različne študije so pokazale, da so moški bolj razvneti, če je ženska odeta v rdečo barvo, pa naj gre za povrhnja oblačila, kaj šele za spodnje perilo. Jagode so tudi izvrsten vir folne kisline in vitamina B, ki pomagata preprečevati prirojene okvare pri ženskah in po študiji iz Berkleyjeve univerze v Kaliforniji, sta povezana z visokim odmerkom sperme pri moških. In zakaj čokolada in jagode na Valentinovo? Ker je vse polno libido-ojačevalnih metilksantinov.

Morska hrana

Kljub spolzki in tanki teksturi so ostrige najbolj znani afrodiziak. Prav tako so eden najboljših virov cinka, ki spodbuja libido. Tudi druge vrste morskih sadežev lahko delujejo kot afrodiziaki. Divji losos in slanik vsebujeta tudi omega 3 maščobne kisline, ki so bistvenega pomena za zdravo srce. To pa je še kako pomembno tudi pri posteljni aktivnosti.

Rukola

Rukola je kot “vznemirljiva pomoč” uporabljena že vse od prvega stoletja našega šteja. Danes raziskave kažejo, da so minerali in antioksidanti zajeti v tej temni, listnati zelenjavi, bistveni za naše spolno zdravje, ker pomagajo blokirati absorpcijo nekaterih onesnaževalcev okolja, za katere menimo, da negativno vplivajo na naš libido.

Fige

Ti smešno oblikovani plodovi imajo že dolgo zgodovino kot ojačevalci plodnosti in so odličen afrodiziak, ker vsebujejo tako topna kot netopna vlakna, kar je pomembno za zdravje srca. Še to: hrana z visoko vsebnostjo vlaknin vam pomaga tudi pri vaši postavi in vam naredi bolj seksi ritko ali trebušček.

Citrusi

Vsak član te družine tropskega sadja je super bogat z antioksidanti, vitaminom C in folno kislino, ki so vse bistvene za moško reproduktivno zdravje. Uživajte v romantični solati, ki vsebuje citruse, kot so rožnate grenivke ali mandarinske pomaranče, ali pa uporabite preliv z limono in limeto. Pa dober tek – dvojni!

par postelja4CB

Število komentarjev: 1
  1. maja pravi

    Aha, aha, jaaaaaa,, jaa hahahaaaaaa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen