Twitter bo kmalu omogočil 280 znakov dolge tvite

0

Podjetje Twitter je v torek sporočilo, da testirajo dvojno število dovoljenih znakov v tvitih na svojem družbenem omrežju. S tem se bo spletna platforma uklonila nekaterim pritožbam uporabnikov, ki so morali zaradi omejitve 140 znakov pogosto izpuščati besede, jih krajšati ali objavljati sporočila v več tvitih.

“Želimo si, da se lahko vsakdo lažje izraža na Twitterju, zato delamo nekaj novega: poskusili bomo višjo omejitev, 280 znakov,” je zapisalo podjetje na svoji strani.

Omejitev 140 znakov je v veljavi vse od začetkov družbenega omrežja leta 2006, vendar je to vodilo v popačenje besed in sporočil v večini jezikov, saj so ljudje izpuščali besede, da bi lahko zadostili omejitvi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“140 je bila arbitrarna odločitev, ki je temeljila na 160 znakih omejitve pri sporočilih SMS. Ponosen sem na to, kako skrbna je bila ekipa v reševanju resnega problema ljudi, ki skušajo tvitati,” je zapisal izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey, ki je že uporabil novo omejitev 280 znakov, čeprav je še v testni fazi.

Soustanovitelj Twitterja Biz Stone je prav tako v 280 znakih dolgem tvitu pojasnil, da so sprva leta 2006 želeli omejiti tvite na 160 znakov, vendar bi bilo v te znake všteto tudi uporabniško ime, ker pa nimajo vsi enako dolgega uporabniškega imena, bi uporabniki s krajšimi imeni lahko pošiljali daljša sporočila za razliko od tistih, ki imajo daljše uporabniško ime. Zato so omejitev postavili pri 140 znakih.

Novo pridobitev bodo testirali v vseh jezikih razen kitajščini, japonščini in korejščini, saj imajo lahko sporočila v teh jezikih kljub manj znakom več pomena, so dodali pri Twitterju. Le 0,4 odstotka tvitov v japonščini doseže omejitev 140 znakov, povprečna dolžina japonskih tvitov je namreč 15, v angleščini pa 34 znakov.

Podjetje upa, da bodo z višjo omejitvijo znakov uporabnikom omogočili lažjo komunikacijo in pošiljanje tvitov. Trenutno se lahko v 280 znakih izraža le manjša skupina ljudi. Twitter še ni razkril, kdaj bodo daljši tviti na voljo tudi ostalim uporabnikom.

V slovenščini zaenkrat še ni bilo objavljenega tvita, ki bi bil dolg 280 znakov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen