Po infarktnem finalu EP v košarki ZLATA Slovenija EVROPSKA PRVAKINJA!!!

1

Slovenska košarkarska reprezentanca se je danes v zgodovino evropske košarke zapisala z zlatimi črkami!

Finale EP v košarki Slovenija – Srbija: končni izid 93:85, Sloveniji zlata medalja

Košarkarji Slovenije so evropski prvaki. V finalu eurobasketa v Istanbulu so pred več kot 7000 Slovencev na tribunah premagali Srbijo s 93:85 (20:22, 56:47, 71:67). Kapetan Goran Dragić je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva. V finalu je dosegel 35 točk.

Sloveniji so se uresničile sanje, osvojila je svojo prvo medaljo v članski konkurenci. Do nje je prišla brez poraza, se pravi, da je dobila vseh devet tekem, kar doslej ni uspelo še nobeni reprezentanci, odkar je Fiba evropska prvenstva razširila na štiriindvajset ekip. Slovenija je hkrati najmanjša država z zlato medaljo na EP od 1935 dalje in petnajsta država, ki je postala evropski prvak.

Največji uspeh slovenskega ekipnega športa v vsej njeni zgodovini je v dvorani Sinan Erdem proslavilo okoli 7000 Slovencev, na ulicah slovenskih mest in vasi pa vseh dva milijona. To je največji uspeh slovenskega ekipnega športa.

Reprezentanca Slovenije se bo v domovino vrnila v ponedeljek popoldan, ljubitelji športa pa jo bodo lahko pozdravili zvečer na Kongresnem trgu v Ljubljani. Točno uro prihoda bo Košarkarska zveza Slovenija sporočila v naslednjih urah.

Število komentarjev: 1
  1. bruh pravi

    šport je večinoma desničarski, kultura je večinoma levićarska……to je to…..čestitke športnikom, čestitke dragiću, čestitke vsem v areni, ki so izžvižgali oba smrdeča politika, ki sta se na koncu ogabno in sluzasto gonila igrišču…..posebno pa čestitke djordjeviću, ki ni sorosovo nestrpno lezb ijko niti povohal in ji ni dal niti roke…..čestitam……..ajd…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen