Osem mesecev po smrti Georgea Michaela objavljen remix njegove pesmi Fantasy

0

Ameriški glasbenik in producent Nile Rodgers se je decembra lani preminulemu britanskemu pop zvezdniku Georgeu Michaelu poklonil z remixsom Michaelove pesmi iz 90. let Fantasy. Remix, ki so ga v četrtek predstavili na Radiu BBC, bo sicer vključen na deluxe verzijo albuma Listen Without Prejudice Vol 1 / MTV Unplugged, ki bo izšla oktobra.

“Zelo sva občudovala delo drug drugega,” je 64-letni Rodgers zapisal na Twitterju. Dodal je: “Tako lahko razumete, zakaj je bilo to zame tako čustveno.”

Po besedah Michaelovega menedžerja Davida Austina naj bi pesem izšla na glasbenikovem albumu iz 90. let minulega stoletja z naslovom Listen Without Prejudice, “a se je nekako izgubila”.

Med pripravami na novo izdajo omenjenega albuma pa je Michael v začetku leta 2016 “poklical svojega dobrega prijatelja Rodgersa, s katerim sta vedno govorila isti glasbeni jezik, in Rodgers je predelal posnetek”, je za Radio BBC še povedal Austin.

Deluxe verzija albuma Listen Without Prejudice Vol 1 / MTV Unplugged bo izšla 20. oktobra, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Georgea Michaela so lani na božič našli mrtvega na njegovem domu v kraju Goring-on-Thames. Umrl je naravne smrti.

Popularen je postal v 80. letih v duetu Wham!, ki sta ga osnovala s sošolcem Andrewom Ridgeleyjem. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postal Last Christmas.

Kasneje se je podal v solo vode in leta 1987 z albumom Faith znova dosegel velik uspeh. Album se je prodal v večmilijonski nakladi, zelo uspešen pa je bil tudi Listen Without Prejudice Vol. 1. Dobil je tudi tri nagrade britt in dva grammyja.

V svoji skoraj štiridesetletni karieri je pevec prodal več kot sto milijonov plošč in je bil eden najbolje prodajanih glasbenikov.

V 90. letih je pop ikono doletelo več udarcev. Močno ga je prizadela smrt njegove matere in njegovega partnerja. Po zgodnji smrti partnerja je zapadel v depresijo, začele so se tudi težave z mamili. Zaradi homoseksualnosti se je zapletel tudi v več škandalov. Svojo spolno usmeritev je javno razkril leta 1998, ko so ga zasačili na javnem stranišču na Beverly Hillsu.

Leta 2011 so se začele zdravstvene težave, zaradi katerih je moral odpovedati niz koncertov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen