Linkin Park pripravljajo koncert v spomin na preminulega Benningtona

0

Skupina Linkin Park je za 27. oktober napovedala koncert, s katerim se bo poklonila pokojnemu pevcu Chesterju Benningtonu, ki je konec julija napravil samomor. Ob napovedi so objavili tudi video za naslovno skladbo njihovega novega albuma One More Light, v katerem se Bennington “kopa v soju luči”.

Še vedno ni znano, ali bo napovedani koncert tudi zadnji nastop skupine po Benningtonovi smrti. So pa člani Linkin Park svojim oboževalcem sporočili, da bodo na oder stopili številni gostje, ki bodo sodelovali pri obujanju spomina na “moškega, ki se je dotaknil življenj številnih ljudi po svetu”, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Tudi njihov zadnji studijski izdelek po Benningtonovi smrti dobiva nove razsežnosti. Naslovna skladba One More Light govori o pokojnemu prijatelju iz sveta glasbe, v njej pa Bennington ob spremljavi kitare razmišlja o smrti in poje: “Koga briga, če je ugasnila še ena luč? No, mene.”

V videu so združeni veseli utrinki članov Linkin Park ter Benningtonovi koncertni posnetki, na katerih oboževalci osvetljujejo dvorano. Video je režiral član zasedbe Joe Hahn, ki je povedal, da je bila zanj to izredno čustvena izkušnja. Luči je postavil v ospredje, ker si je želel pokloniti nekaj svetlobe vsem, ki jo v življenju potrebujejo.

Bennington se je vse življenje boril z odvisnostmi od drog in alkohola, prav tako je doživel travmatično izkušnjo spolne zlorabe. Vse od njegove smrti oboževalci skupine po vsem svetu pripravljajo številne dogodke, s katerimi se ga spominjajo, skupina pa je obljubila, da mu bodo skušali postaviti tudi javno obeležje.

Izkupiček od koncerta, ki bo konec oktobra v losangeleški koncertni dvorani Hollywood Bowl, bo namenjen dobrodelni organizaciji Music for Relief, ki so jo Linkin Park ustanovili za pomoč žrtvam cunamija v Indijskem oceanu leta 2004, še navaja AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen