Izšlo novo nadaljevanje iz serije Milenium – Dekle, ki je iskalo pravico

0

V 25 državah, tudi Sloveniji, je danes na prodajne police prišla peta knjiga iz serije Milenium z naslovom Dekle, ki je iskalo pravico (v originalu The girl who takes an eye for en eye) izpod peresa Davida Lagercrantza, ki nadaljuje pisanje v slogu švedskega pisatelja Stiega Larssona. Lagercrantz je v njej združil Larssonova glavna lika – hekerko Lisbeth Salander in novinarja Mikaela Blomkvista.

V romanu Dekle, ki je iskalo pravico je Lagercrantz spletel napeto zgodbo o državnih zlorabah, problematiki ugleda in senc iz otroštva, ki še vedno lovijo Lisbeth Salander, kultno hekerko, zaradi katere je Larssonova trilogija dosegla 80 milijonov prodanih izvodov po vsem svetu, so o knjigi zapisali na spletni strani knjigarne Felix. V slovenščini je knjiga izšla pri založbi Učila International.

Kot je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa Lagercrantz povedal za švedski radio, je tokrat veliko bolj užival ob pisanju. “Imam občutek, da sta mi oba lika zlezla pod kožo,” je pojasnil.

Knjiga Dekle, ki je iskalo pravico sledi knjigi Dekle v pajkovi mreži, ki je izšla leta 2015, Lagercrantz pa po pisanju agencije dpa že piše šesto knjigo iz serije Milenium.

Larsson, ki je za posledicami srčne kapi umrl leta 2004, je uspeh s trilogijo Milenium dosegel posthumno. Trilogija so tudi zelo uspešno prelili v filme. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen