Iphone 8 od petka na voljo tudi v Sloveniji, nekateri prodajalci bodo že ob polnoči odprli svoja vrata

0

Applova najnovejša pametna mobilna telefona Iphone 8 in Iphone 8 Plus prihajata v petek tudi v Slovenijo. Najbolj neučakani se lahko po novo napravo odpravijo v trgovino EPL na Kongresnem trgu v Ljubljani, ki jo bodo posebej v ta namen odprli ob polnoči. Odprta bo do 2. ure zjutraj, vsak kupec pa prejme darilo, so sporočili.

Sladko presenečenje v obliki jabolčne pite za najhitrejše kupce obljubljajo tudi v Telekomu Slovenije, katerega centri se bodo v petek odprli ob običajnih urah, v njihovi spletni trgovini in kontaktnem centru pa bodo začeli naročila sprejemati ob polnoči.

V petek bodo začeli nove iphone dobavljati kupcem tudi nekateri slovenski operaterji in trgovci, kjer so sprejemali tudi prednaročila.

Ameriški tehnološki velikan Apple je novo generacijo pametnih mobilnikov Iphone predstavil 12. septembra. Nova mobilnika Iphone 8 in Iphone 8 Plus sta nasledila dosedanja modela Iphone 7 in Iphone 7 Plus, poleg tega pa je Apple uvedel še povsem nov, zmogljivejši in dražji Iphone X, ki se bo odslej kitil z naslovom paradnega Applovega modela.

Glavni izvršni direktor podjetja Tim Cook je ob predstavitvi v zgradbi Steve Jobs Theatre v Applovem novem kampusu v Cupertinu dejal, da Iphone X predstavlja največji tehnološki skok naprej po prvi generaciji iphonov.

Njegova izhodiščna cena v ZDA znaša 999 dolarjev, prednaročila so začeli zbirati 27. oktobra, dobavljati pa jih bodo začeli 3. novembra. Medtem so prednaročila za Iphone 8 in Iphone 8 Plus začeli zbirati 15. septembra, v ZDA in še v nekaterih drugih državah pa so ju začeli dobavljati 22. septembra, piše na uradni spletni strani podjetja Apple.

V Sloveniji bo novi iphone, ki je na voljo v vesoljno sivi, srebrni in zlati barvi, naprodaj od petka. Uporabniki bodo lahko izbirali med dvema velikostma (11,93- in 13,97-centimetrskih diagonalah zaslona) ter 64 GB in 256 GB različico. Letošnja novost je steklena zadnja stran telefona, ki omogoča brezžično polnjenje. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen