“E, moj Miško – ne bo šlo!” Lastnik Delte Mišković želel priti na odprtje svojega hotela Intercontinental LJ, a mu je tožilec to preprečil.

0

Specializirano sodišče v Beogradu je zavrnilo prošnjo lastnika srbskega Delta holdinga Miroslava Miškovića, da mu začasno vrne potni list, s katerim bi v sredo prišel na slovesno odprtje hotela Intercontinental v Ljubljani. Mišković je bil namreč nepravnomočno obsojen na petletno zaporno kazen, ker je sinu Marku pomagal pri utaji davkov.

Zahtevek za začasno vrnitev potnega lista za pot v Ljubljano je vložil Miškovićev odvetnik, temu pa je nasprotoval tožilec za organizirani kriminal, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

Lastnik Delte, ki je v Ljubljani zgradila hotel Intercontinental, se je sicer na obsodbo pritožil na drugostopenjsko sodišče, kjer pa postopek še poteka. Na beograjskem sodišču pa so pojasnili, da mu potnega lista ne bodo vrnili zaradi begosumnosti.

Miškovića so aretirali decembra 2012, po sedmih mesecih pripora in plačilu 12 milijonov evrov varščine v gotovini pa so mu poleti 2013 dovolili, da se brani s prostosti, vendar pa prepovedali, da bi brez dovoljenja sodišča zapuščal kraj bivanja. Odvzeli so mu tudi potni list.

Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je sicer prve goste sprejel konec avgusta, v sredo pa ga bodo tudi slovesno odprli. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen