Danes bo Sodni svet obravnaval nedotakljivo sodnico Tino Benčič – črnograditeljico, ki pa druge sama deložira!?

3

Sodni svet bo predvidoma danes obravnaval ravnanje sodnice Okrajnega sodišča v Piranu Tine Benčič, ki po pisanju medijev živi v hiši, zgrajeni na črno, medtem ko istočasno kot sodnica odloča o zadevah, povezanih z izvršbami in zemljiško knjigo. Odločal naj bi o tem, ali je kršila kodeks sodniške etike.

Po poročanju nekaterih medijev sta namreč sodnica Benčičeva in njen soprog svojo hišo zgradila na zemljišču, ki je v lasti sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, hkrati pa sta jo zgradila na črno. Pri tem proti sodnici naj ne bi bil sprožen noben postopek.

Sodni svet bi lahko primer sodnice obravnaval že na seji konec avgusta, a do takrat še ni dobil pisnih pojasnil sodnice. Ta naj bi zdaj po poročanju Radia Slovenija dobil, tako da naj bi bili pogoji za obravnavo izpolnjeni.

Radio je tudi poročal, da je predsednica koprskega okrožnega sodišča zoper sodnico predlagala disciplinski postopek. Zakon o sodniški službi namreč kot kršitev sodniške dolžnosti opredeljuje vedenje in ravnanje sodnika, s katerim ta krni ugled sodniškega poklica. O predlogu bo odločal disciplinski tožilec pri vrhovnem sodišču.

Še največji paradoks pri vsem je, da sodnica Benčičeva druge občane deložira, a hkrati sama priznava, da krši zakon. Poglejte si zgodbo deložirane Primorke Zlatke Olah, ki Benčičevi obljublja, da ji bo bager kmalu porušil njeno črnogradnjo!

broken judge hammer
Št. komentarjev: 3
  1. Gorazd pravi

    Čisti bananastan!

  2. jerko pravi

    Odvzet trajne sodniške mandatne nesposobnim, koruptivnim in kriminalnim sodnikom.

  3. Vanč pravi

    Nagnat to sodniško babo na borzo pa naj afne tam gunca.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen