Belgijci ogorčeni zaradi oglasov za zmenke študentk z bogatimi ljubimci

0

Belgijci so ogorčeni nad kampanjo spletne strani za spoznavanje mladih deklet z bogatimi starejšimi ljubimci. Oglase, s katerimi želijo študentke prepričati, da lahko obogatijo s pravim moškim, so postavili predvsem blizu univerz. Belgijske oblasti nameravajo zaradi očitkov o spodbujanju prostitucije proti spletni strani tudi pravno ukrepati.

Norveška spletna stran Rich meet Beautiful, oziroma Bogataš, spoznaj lepotico, se bo morala v Belgiji soočiti z obtožbami zaradi promocije prostitucije. Za to so se odločile regionalne oblasti v Valoniji in Bruslju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na tovornjakih, ki so bili parkirani okoli univerz, so bili nameščeni veliki oglasi s sliko ženskih prsi, ki jih komaj zakriva rdeč nedrček, ob tem pa zapis “Živijo, študentke! Izboljšajte svoj življenjski slog, pojdite ven s “sugar daddyji”. Slengovski izraz sicer pomeni bogatega ljubimca, ki je običajno starejši, in dobro skrbi za svoje mlado dekle v zameno za njene spolne usluge in intimnost.

Tovornjaki so bili v ponedeljek ob začetku študijskega leta parkirani pred Bruseljsko svobodno univerzo (ULB). Kot je dejal direktor spletne strani za iskanje bogatih in lepih partnerjev Sigurd Vedal, bodo po Belgiji parkirali še deset drugih podobnih tovornjakov, večinoma blizu univerz.

Župan Bruslja Philippe Close je dejal, da bi lahko prepovedal tovornjake s pomočjo policije. Sicer pa se je ULB zaradi kampanje pritožil pri oglaševalskem razsodišču, ki pa je prejelo že več pritožb zaradi zloglasne kampanje. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen