Antonio Banderas bo upodobil Picassa v ameriški seriji Genij

0

Antonio Banderas bo odigral Pabla Picassa v ameriški seriji Genij. Ta se bo v drugi sezoni posvečala znanemu slikarju, ki je enako kot Banderas izviral iz španske Malage. Prva sezona je bila posvečena fiziku Albertu Einsteinu.

Serijo bosta prikazovala ameriška kanala Fox in National Geographic, je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina povedal Banderas v francoskem mestu Deauville, kjer sodeluje na festivalu ameriškega filma.

“Zame je to zelo velik angažma. Snemali bomo od začetka novembra do konca marca. Prve epizode bodo na ameriških kanalih predvidoma predvajali aprila ali maja,” je povedal 57-letnik. Igralec se je proslavil z vlogami v filmih kultnega španskega režiserja Pedra Almodovarja, nato pa je zgradil kariero v ZDA.

V Deauvilleu Banderas predstavlja film britanskega režiserja Michaela Radforda The Music of Silence, ki ga prikazujejo zunaj konkurence. Temelji na avtobiografiji italijanskega tenorista Andree Bocellija. Banderas je v njem interpretiral učitelja, ki je slepega pevca spodbudil, da je življenje posvetil glasbi. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen