Zasuk v primeru Tiča: “morilca s črno vrtnico” mora pred sojenjem pregledati izvedenec – psihiater

0

Gorazd Fišer, zagovornik 20-letnega Stefana Cakića, ki je osumljen uboja igralca Gašperja Tiča, je potrdil, da je uspel s pritožbo na obtožnico in da je zadeva vrnjena v preiskavo. Na tožilstvu so za STA pojasnili, da zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča zahteva dopolnitev preiskave z imenovanjem izvedenca psihiatrične stroke za oceno obtoženega. Cakića se je na spletu sicer prijel vzdevek “morilec s črno vrtnico”, saj ima na vratu veliko tetovažo črne vrtnice.

Ljubljanski policisti so mrtvega igralca našli 18. junija zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po navedbah policije sta se Tič in osumljenec poznala že prej. Ko sta zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer naj bi prišlo do spora. Med prepirom naj bi 20-letnik večkrat z ostrim predmetom zabodel igralca, ki je zaradi izkrvavitve na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost.

Osumljenca do zdaj še niso obravnavali zaradi kakšnega kaznivega dejanja. Obtožnica, ki je bila vložena na kazenski oddelek Okrožnega sodišča v Ljubljani 1. avgusta, ga bremeni kaznivega dejanja uboja, za kar je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. Osumljenec je sicer v priporu od 20. junija. (sta/ured)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen