Vladimir Putin se tudi na letošnjih počitnicah predstavlja kot sibirski mačo

1

Ruski predsednik Vladimir Putin je tudi tokratne počitnice izkoristil za prezentacijo svojega pregovornega mačizma, kjer se je sončil “zgoraj brez”, lovil ribe in se potapljal.

Ruski predsednik Vladimir Putin je bil ta teden na trodnevnem oddihu na jugu Sibirije, kjer je hodil po gostem sibirskem gozdu, lovil ribe v gorskih jezerih in se potapljal. Med drugim je dve uri lovil ščuko in jo tudi ujel, je danes sporočil Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov.

Na tem kratkem izletu v okolici Baikalskega jezera so ga spremljali ruski obrambni minister Sergej Šojgu, vodja Republike Hakasije Viktor Zimini in Šolbnan Kara-ul, župan mesta Tuva, kjer so dopustovali, navaja ruska tiskovna agencija Tass.

“Putin ni prvič obiskal tega dela države, da bi si odpočil in se rekreiral, vendar pa vedno rad izbere nove kraje, tako kot zdaj,” je povedal Peskov.

Dodal je, da je za to območje značilno ostro podnebje. “V sončnem vremenu se ozračje hitro segreje, tako da je dovolj vroče tudi za sončenje. Zvečer pa se hitro shladi in temperature lahko padejo tudi do pet stopinj nad lediščem,” je pojasnil.

Temperatura vode v jezerih redko preseže 17 stopinj Celzija, “vendar to predsednika ni odvrnilo od plavanja”, je dodal Peskov. Poleg tega se je v potapljaški opremi odpravil tudi na podvodni ribolov. “Ščuko je lovil dve uri in jo na koncu tudi ujel,” je povedal.

Z GoPro kamero na potapljaški maski je posnel tudi nekaj video posnetkov ribolova. Na izletu so snemali in fotografirali tudi z dronom. Po besedah Peskova bodo posnetke tudi javno objavili. (sta/ured)

 

Število komentarjev: 1
  1. re gornjim pravi

    Joj, kako me to spominja na “ljubljenega vodjo” v Trenti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen