V zadarskem zaporu po poškodbi glave umrl 47-letni razvpiti Slovenec Robert Rotar

5

Samo dva dni potem, ko so 47-letnega Slovenca Roberta Rotarja zaprli v preiskovalni zapor v Zadru, je ta na poti do zadarske bolnišnice umrl. Rotar, ki je bil uradno prijavljen na hišnem naslovu v Zadru, je bil osumljen kaznivega dejanja ponarejanja, poroča danes Zadarski list.

Spomnimo: Rotarju so v milijon evrov vredni vili v Diklu policisti našli celotno opremo za ponarejanje denarja in osebnih dokumentov za različne države ter tudi ves potrebni material za izvrševanje kaznivih dejanj. Hrvaški mediji sedaj ugibajo, ali Rotar enostavno ni zdržal pritiska, saj mu je za tako veliko očitano kaznivo dejanje grozilo več let zapora. Rotar je sicer bil že dalj časa bolan, včeraj pa naj bi od domnevne slabosti padel in si usodno poškodoval glavo.

Najprej so mu na pomoč priskočili drugi (so)zaporniki, da bi zaustavili krvavenje, nato pa še zaporniški pazniki, ki so Rotarja takoj začeli reanimirati, vse do prihoda nujne medicinske pomoči. Rotar je celo nekaj časa bil pri zavesti, a je nato na poti do zadarske bolnišnice izgubil življenje.

Točni vzroki Rotarjeve smrti bodo znani v ponedeljek po opravljeni obdukciji.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati odškodnino zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati odškodnino zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila. V zvezi s tem izplačilom so danes z državnega pravobranilstva sporočili, da je Republika Slovenija podjetju Mirage Holografhy Studio na podlagi sodbe vrhovnega sodišča izplačala nekaj več kot 730.000 evrov odškodnine. Vrhovno sodišče je namreč skoraj v celoti ugodilo reviziji državnega pravobranilstva zoper sodbo višjega sodišča v Ljubljani, in sicer tako, da je bila Republika Slovenija namesto 4,6 milijona evrov oz. z zamudnimi obrestmi 8,4 milijona evrov izgubljenega dobička dolžna plačati dobrih 400.000 evrov oz. skupaj z obrestmi nekaj več kot 730.000 evrov.

Vodja slovenske opozicije Janez Janša, pa je danes v zvezi z Rotarjem tvitnil: “Roter, kader Golobiča, Bandlja, Biščaka in ajatole iz Murgel.”

Št. komentarjev: 5
 1. jankec pravi

  Ajatola iz Murgelj! Kdo pa je to? A je mogče to tisti, ki ima 4.500 ojrov penzijona?

 2. Pero pravi

  Naj mu bo tudi zemlja lahka, kakor mu je sicer bilo tudi življenje…

 3. re gornjim pravi

  Kaj bodo le tvitali ob smrti “ljubljenega vodje” opozicije?

 4. re gornjim pravi

  Jankec, obstaja pri nas, še drugi ajatola, ki ” ne ve od kod mu 400.000 ojrov”.

 5. carlo eugenias de fekalius pravi

  Aretiran zaradi tega, ker je imel v kuhinjskem predalu nož…………………..kar pomeni, da bi lahko. če bi, pa ni……………….izmečki na sodstvu lahko to bolj podrobno opišejo. Prijeten dan še naprej.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen