V trčenju vlakov v Egiptu več deset mrtvih, čez 100 poškodovanih

0

V egiptovskem mestu Aleksandrija sta se včeraj zaletela vlaka, pri čemer je umrlo najmanj 36 ljudi, 123 pa je jih bilo poškodovanih, je sporočilo egiptovsko ministrstvo za zdravje. Tožilstvo je že odredilo preiskavo nesreče. Preiskavo je odprlo tudi ministrstvo za promet, ki je obljubilo, da bodo krivci odgovarjali.

V nesreči, ki se je zgodila v vzhodnem delu Aleksandrije, se je potniški vlak na poti iz Kaira v Aleksandrijo zaletel v zadnji del drugega vlaka, ki je bil na poti iz mesta Port Said ob sueškem prekopu, poročanje egiptovskega časnika Al Ahram povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Javna televizija je ob sklicevanju na predstavnike prometnega ministrstva poročala, da je nesrečo povzročila napaka na enem od vlakov, zaradi česar je obstal na progi. Drugi se je nato zaletel vanj, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Egiptovski državni tožilec Nabil Sadek je že odredil preiskavo nesreče. Preiskavo je odprlo tudi ministrstvo za promet, ki je obljubilo, da bodo krivci odgovarjali.

Glede na posnetke s kraja nesreče, objavljene na televiziji, so nekateri vagoni ob trčenju iztirili. Na posnetkih je videti tudi trupla, pokrita z rjuhami, in zdravnike, ki mrtve in ranjene prenašajo v reševalna vozila. Na kraju nesreče je bilo sicer okoli 25 reševalnih vozil. Večino poškodovanih so prepeljali v bolnišnice.

V zadnjih letih se je na egiptovskih železnicah zgodilo več nesreč. Leta 2013 je v trčenju vlaka in avtobusa življenje izgubilo 27 ljudi. Leta 2002 pa je vlak na območju Egipta zajel ogenj, pri čemer je umrlo 360 ljudi. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen