V Portorožu izpadli vsi slovenski teniški igralci

0

Prvič v petletni zgodovini challengerja v Portorožu ni slovenskega tenisača med osmimi najboljšimi. V drugem krogu se je poslovil prvi nosilec Blaž Kavčič, Grega Žemlja pa je s porazom proti Srbu Filipu Krajinoviću končal športno pot. Med gledalce se je preselil tudi 18-letni Ptujčan Sven Lah.

Vseeno bo osrednje teniško igrišče v Portorožu v petek zvečer v znamenju najboljših slovenskih igralcev. Grega Žemlja bo z ekshibicijskim dvobojem tudi uradno končal kariero. Nekaj zadnjih udarcev si bo izmenjal s trenutno najvišjeuvrščenim Slovencem na lestvici ATP Aljažem Bedenetom, ki sicer nastopa pod zastavo Velike Britanije, trenutno najboljšim slovenskim igralcem Blažem Kavčičem ter najbolj nadarjeno domačo igralko Kajo Juvan.

Za Blaža Kavčiča, ki je nastopil z bolečinami v kolenu, tako da ni mogel prikazati svojega najboljšega tenisa, je bil usoden Aldin Šetkić iz Bosne in Hercegovine, ki je slavil s 6:3 in 7:6 (6).

“Nočem se izgovarjati na poškodbo, dejstvo pa je, da se zaradi bolečin v kolenu, ki me spremljajo že nekaj dni, nisem pripravil tako dobro, kot bi se lahko. Med dvobojem nisem bil stoodstoten, nisem čutil žoge na loparju, hkrati pa je treba priznati, da je tudi moj tekmec odigral zelo dober dvoboje,” je uvodoma dejal Kavčič in dodal: “Ključno je, da zdaj ugotovim, za kakšno poškodbo gre. V soboto bom opravil zdravniške preglede in upam, da gre res le za vnetje, kot pravijo zdravniki, ter da bom lahko nadaljeval sezono, saj me že čez tri tedne čaka zadnji gram slam, US Open v New Yorku.”

Zadnji dvoboj v karieri je Grega Žemlja izgubil z 2:6, 3:6, od turnirja Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 43.000 dolarjev pa se je poslovil tudi 18-letni Ptujčan Sven Lah, ki ni bil kos Hrvatu Franku Škugorju (7:6, 6:3).

Grega Žemlja je tako končal trinajstletno športno pot, v kateri je dosegel kar nekaj mejnikov v slovenskem tenisu. Kot prvi Slovenec je osvojil turnir serije challenger, bil je prvi Slovenec, ki se je uvrstil v glavni del enega od turnirjev za grand slam in prišel do tretjega kroga, kot prvi se je prebil pod 50 mesto na svetu in kot prvi je igral v finalu turnirja ATP. V karieri je z nagradnimi skladi na turnirjih zaslužil 1,2 milijona dolarjev in bil dolga leta steber slovenske reprezentance, za katero je zbral več nastopov kot katerikoli drugi igralec.

“Dejstvo je, da če ne treniraš, ne igraš turnirjev in nisi v formi, težko tekmuješ s fanti, ki so v rednem pogonu. Danes nisem imel nobenih možnosti za zmago in tako zaključujem kariero, ki mi je dala toliko lepih in nepozabnih trenutkov. Ostajam v tenisu kot trener, predvsem pa vabim vse ljubitelje tenisa, da se mi pridružijo v petek zvečer v Portorožu ter da skupaj z najboljšimi, kar premore Slovenija, postavimo piko na i moji karieri,” je dejal Žemlja.

Slovencev ni več niti na turnirju dvojic; zadnji domači predstavnik Tom Kočevar Dešman se je v navezi s Špancem Jaimejem Fermosellom Delgadom poslovil s porazom 0:6, 0:6. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen