Umetnica Patricija Simonič v likovni koloniji Umetniki za Karitas z brezčasnim portretom večnega Jezusa

1

V avgustu se je zaključila že 23. dobrodelna mednarodna likovna kolonija Umetniki za Karitas, kjer je ustvarjala tudi umetnica Patricija Simonič, znana po svojem sakralnem ustvarjalnem ciklu del ter opusu Ona. Umetnica je za ta namen naslikala portret Jezusa, ki je do konca septembra razstavljen skupaj z ostalimi deli na Sinjem vrhu in čaka nov dom. Izkupiček od prodaje se nameni za ljudi v stiski.

»Sama verjamem v dobro in sleherna dobra dela krepijo solidarnost in bogatijo našo družbo. Premalokrat pokažemo sočutje in se vživimo v čustva ljudi, ki so v stiski. Vsak izmed nas je odgovoren za zdravo sobivanje v skupnosti, zato s svojimi dejanji kot umetnica pomagam z lepoto slikarskih del za namen dobrega. S podarjanjem svojih umetnin dobrodelnim inštitucijam tako prispevam k dobrodelnosti.«

Simoničeva je tudi avtorica več sakralnih umetnin – Križevega pota, ki krasi grajsko kapelo iz 17. stoletja v kraju Pernovo pri Žalcu, opusa Nadangeli, slovite Zadnje večerje ter več portretov Marije. Sicer pa avtorica znane slovenske skulpture Dečka miru, nadaljuje lasten opus del, z naslovom Ona. Poleg umetniškega ustvarjanja pa je znana umetnica napisala tudi knjigo z naslovom Trženje duše, ki bo izšla v mesecu  septembru in bo dostopna na knjižnih policah Zbirke Frontier. V knjigi je povezala umetnost in poslovni svet na medsebojno odvisen način, ki ne škoduje njuni avtonomiji in identiteti.

Število komentarjev: 1
  1. neno78 pravi

    Najboljša slovenska umetnica ta hip! Poklon!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen