To je 17-letni terorist Moussa Oukabir, voznik kombija, ki je v Barceloni ubil najmanj 13 ljudi

0

Španski mediji poročajo, da je glavni osumljenec za četrtkov napad v Barceloni 17-letni Moussa Oukabir, ki naj bi bil voznik kombija, ki je zapeljal v množico na ulici Rambla in ubil najmanj 13 ljudi. Kot poroča časnik El Mundo, gre za brata Drissa Oukabirja, ki so ga v četrtek prijeli v mestu Ripoll.

Bel kombi, s katerim je zapeljal v množico, naj bi najeli prav z osebnimi dokumenti Drissa Oukabirja.

Policija je po napadu, v katerem je bilo ranjenih tudi več kot 100 ljudi, sicer ob njem prijela še dva osumljenca, med njima Španca iz Melille, španske enklave na severu Afrike.

Agencija Reuters, ki navaja pravosodne vire in predstavnika katalonske vlade Joaquima Forna, medtem poroča, da naj bi napadalci v Barceloni načrtovali napad s plinom.

Španski časnik El Pais je poročal, da so bili napadalci v Barceloni in tisti, ki so nato danes zgodaj zjutraj izvedli napad v obmorskem letovišču Cambrils, člani 12-članske teroristične celice, poroča britanski BBC.

Forn je sicer danes za lokalni radio dejal, da je sedaj prioriteta ugotoviti identiteto vpletenih in njihove povezave, torej tistih, ki so najeli kombi in tistih, ki so uspeli pobegniti. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen