Razkrita ovadba potrjuje: Zoran Janković zahteval in dobil spolni odnos od K.R.! In to 2x!

17

Ljubljanski župan Zoran Janković je sodeč po kazenski ovadbi Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki so jo pridobili pri portalu na podcrto.si, od farmacevtke K.R. julija 2014 zahteval in tudi dvakrat sprejel spolni odnos v zameno za ureditev zaposlitve za nedoločen čas v Lekarni Ljubljana.

Policija je kazensko ovadbo na specializirano državno tožilstvo podala septembra lani. Ovadba temelji tudi na prisluhih Jankovićevim pogovorom s farmacevtko. V začetku julija letos pa je okrožno sodišče v Ljubljani v sodni preiskavi ugodilo zahtevi Jankovićevih zagovornikov po izločitvi prisluhov iz postopka. Tožilka Blanka Žgajnar naj bi namreč sodišču prepozno naznanila, da namerava prisluhe uporabiti v kazenskem postopku proti Jankoviću. Tožilstvo se je na izločitev prisluhov pritožilo na višje sodišče, to pa o pritožbi še ni odločilo.

Po kazenski ovadbi sodeč je Janković »uspešno izkoriščal stisko ženske«, ki je bila takrat v postopku ločitve, je skrbela za dva otroka in bila pred izgubo stanovanja. K.R. je namreč potrebovala zaposlitev za nedoločen čas, da bi lahko na banki dobila posojilo za nakup stanovanja. Janković je zaposlitev uredil tako, da je direktorju Lekarne Ljubljana Marjanu Sedeju naročil, naj Ravnikarjevo zaposlijo za nedoločen čas, še poročajo pri podcrto.si.

Podrobnosti: Policija je do ključnih dokazov, na kateri temelji ovadba, prišla s pogovorom z K.R. in telefonskimi prisluhi Jankoviću. Kot je razvidno iz ovadbe, je policija Jankoviću pričela prisluškovati po tem, ko so marca 2014 dobili naznanilo o sumu storitve kaznivega dejanja jemanje podkupnine, ki naj bi ga storila Zoran Janković in še ena oseba.

Kot izhaja iz kazenske ovadbe, ki jo je NPU specializiranemu državnemu tožilstvu poslal septembra lani, je bila K.R. od junija 2013 v javnem zavodu Lekarna Ljubljana v lasti ljubljanske občine na mestu farmacevtski tehnik zaposlena za določen čas šestih mesecev. Pogodbo so ji dvakrat podaljšali – najprej so ji novembra 2013 pogodbo podaljšali do junija 2014 in nato še za še eno leto, do maja 2015. Kot gre sklepati iz ovadbe, je K.R. po ugotovitvah policije v začetku julija 2014 stopila v stik z županom Zoranom Jankovićem, da bi ji slednji pomagal pri ureditvi zaposlitve za nedoločen čas.

Osmega julija je K.R. Jankoviću na mobilni telefon poslala sporočilo: »Pozdravljen gospod zupan! Spet nujno potrebujem vaso pomoc…prosim kdaj se lahko oglasim pri vas? Lp.« Zoran Janković jo je po prisluhih policije sodeč še isto minuto poklical nazaj.

K.R. je policistom povedala, da sta se z Jankovićem dogovorila, da se še istega dne ob devetih zvečer dobita v Jankovićevi pisarni. K.R. naj bi mu »predstavila svoj problem, in sicer da je v ločitvenem postopku, da je ostala brez stanovanja,« je zapisano v ovadbi. Nato je ob 21.05 Ravnikarjeva poslala še SMS-sporočilo: »sem tukaj pri vratarju! Lp.«

Kot je zapisano v ovadbi, je K.R. nato Jankoviću v njegovi pisarni opisala »svoj položaj in stisko, v kateri se je takrat nahajala, in sicer, da potrebuje službo za nedoločen čas, da bo lahko pridobila kredit za nakup stanovanja«. Zoran Janković je nato »v nadaljevanju njunega srečanja zahteval od K.R. obljubo spolnega odnosa, ker bo poskrbel, da se bo zaposlila v JZ Lekarna Ljubljana za nedoločen čas, obljubil ji je tudi, da ji bo pomagal pri ureditvi stanovanja«.

K.R. je v pogovoru s policijo potrdila, da je Janković v nadaljevanju srečanja zahtevani spolni odnos tudi dobil, je zapisano v kazenski ovadbi.

Po tem obisku se je K.R. po telefonu z Jankovićem velikokrat pogovarjala o delovnem mestu v Lekarni Ljubljana in o stanovanjskem problemu. »Med pogovori ji je Janković večkrat povedal, da se želi z njo še sestati, da je za njegove usluge potem ona na vrsti, da jih vrne na način, kot si jih on želi, torej s seksom,« je zapisano v ovadbi. K.R. je policiji potrdila, da se je Janković »zglasil tudi pri njej doma, kjer sta imela spolne odnose«. Sodeč po ovadbi je župan K.R. obiskal 28. julija 2014 v poznih nočnih urah.

Janković je 4. avgusta 2014 nato v telefonskem pogovoru K.R. povedal, da bo naslednji dan kolegij župana obravnaval zaposlitve za nedoločen čas v lekarni. Vprašal jo je, če gre v njenem primeru za zaposlitev farmacevtskega tehnika, kar mu je K.R. potrdila. Petega avgusta je nato občina res sprejela sklep za izdajo soglasja za zaposlitev za nedoločen čas za mesto farmacevtski tehnik in še eno mesto farmacevta. Janković je moral nato prepričati še direktorja lekarne Marjana Sedeja, da je K.R. dejansko zaposlil za nedoločen čas, kar mu je seveda kasneje brez težav tudi uspelo v roku nekaj dni.

Janković je po ovadbi sodeč K.R. kaj hitro opomnil, da je zdaj na potezi ona in da ve, kaj mora zdaj storiti. Janković je po mnenju policije v tem pogovoru ponovno zahteval spolni odnos, saj je K.R. po telefonu povedal: »Sej sem ti reku. Tist kar sem oblubu takrat a.. sem nardiv, zdej pač si ti na potezi.« 

Policisti so še ugotovili, da je imel sodeč po županovem urniku Janković 7. avgusta 2014 res sestanek z direktorjem Lekarne Ljubljana Marjanom Sedejem. Po prepričanju policije je tega dne Janković izkoristil svoj vpliv in posredoval pri Sedeju, da je slednji zaposlil K.R..

Policija je s prisluškovanjem Jankovićevim pogovorom z K.R. ugotovila, da se je Janković z njo želel dobiti v večernih urah in ne dopoldanskih, ko je v mestni hiši veliko zaposlenih. To »pomeni, da je izbiral ure, ko bi bil lahko sam z njo, še posebej pa je pri svoji zahtevi po nagradi oz. koristi v obliki spolne usluge, uspešno izkoriščal stisko ženske, ki se je ločevala, ki je ostala brez stanovanja, sama, z dvema otrokoma, ki je za pridobitev stanovanjskega kredita potrebovala službo za nedoločen čas. Dejstvo, da je bila K.R. resnično v stiski, izhaja iz telefonskega sporočila, ki mu ga je poslala dne 7. 8. 2014 ob 17.18, in napisala, da bo naredila vse, da bi svojim otrokom dala lep, topel dom,« so policisti zapisali v ovadbi.

Dvanajstega avgusta 2014 je K.R. poklicala Jankovića in mu povedala, da je dobila pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas ter ga vprašala, kdaj lahko pride »do njega«. Janković je nato K.R. večkrat spraševal, ali in kdaj bi prišla »k njemu«, zdaj ko je dobila želeno zaposlitev. Iz ovadbe gre sklepati, da do tega tretjega spolnega odnosa nato ni prišlo.

Policija je ugotovila, da je K.R. pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas podpisala najkasneje 12. avgusta 2014, pogodba pa je bila uradno sklenjena 28. julija in veljavna od 1. avgusta. Zato policija sklepa, da je bila pogodba antidatirana. Soglasje za zaposlitev je namreč svet Lekarne Ljubljana dal šele 31. julija, torej štiri dni po uradnem podpisu pogodbe.

Direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej je policiji zatrdil, da je bila pogodba o zaposlitvi z K.R. sklenjena brez »kakršnega koli njegovega vpliva na kadrovsko službo« lekarne. Kriminalisti pa so na podlagi zbranih prisluhov in zaslišanj »ugotovili, da navedbe Sedeja ne držijo«. Kot so zapisali v ovadbi, je iz prisluhov razvidno, da je Janković K.R. povedal, da je pri Sedeju uredil njeno zaposlitev za nedoločen čas. Sedej pa je nato po pričanju njegove pomočnice za kadrovske zadeve Spomenke Sluganović prav njej naročil, naj zaposli K.R. za nedoločen čas.

Št. komentarjev: 17
 1. radodajka pravi

  No, ja tale gospodična tudi ni ravno nedolžna (!) pri tej zadevi. Bi lahko Zokija že prej prijavila preden je z njim med rjuhe skočila.

 2. grauž pravi

  Ampak tale Zoki pa je res en navaden prasec!

 3. Konrad pravi

  Raje ga nabijte zaradi kakšnega lopovskega posla, ne zaradi te seks epizode. Je pa res da ta primer kaže njegov do konca pokvarjeni karakter.

 4. mišo pravi

  Saraorski šerif misli, da je j*bač, a na koncu po po*ebal sebe v svojo noro prepotentno glavo.

 5. šimon ne-peres pravi

  Pohotnež stari, umazani. In vsa ta dekadenca se plačuje iz našega žepa. Fuj!

 6. raft pravi

  Upam, da to ni nov scenarij čobanovih priprošnjikov in da to v resnici nakazuje na raz-če-fur-jenje Slovenije !

 7. haapy yack pravi

  hoj
  Kako domorodci dopuščajo, da čevapa fuka domorodke.
  odluknedoluknepres
  boditevcvetju

 8. Vlado pravi

  Radojka je sila pametna in obosja žrtev. Tipično pri nas. To bi moralo odnesti Zoki-ja in tukaj ni debate.Kam smo prišli. Groza. Zoki dela kar hoče . Očitno ima zveze na sodišču in tožilstvu. Zadeve kljub dokazom ne gredo nikamor. Vse naše feministke -večinoma leve molčijo. Mlada ženska v stiski potrdi seksualne odnose in ni dvoma , da je to plačilo za službo in nič se ne zgodi. Sodnica ne vem po kakšni metodi zavrže ključne dokaze in Zoki se lahko smeji kot klovn na TV. Butasti žabarji pa ga bodo ponovno izvolili. Morda bo kakšen le podvomil o njegovih sposobnostih. Vendar s pomočjo režimskih medijev in tišine ženskih aktivistk ne bo nič zgodilo. Zoki komot izkoristi naslednjo mlado mamo ali žensko. Morda bo katera ,ki nima predsodkov kar sama ponudila spolne usluge . Zokiju se ni za bat glede sexa. Ovce – žabarji ( večina) pa nima nič proti oziroma jih ne zanima in bi volili tega neslovenca še 100x . I to samo za to ,ker urejuje mesto s njihovim kešom . Pri tem kaj propade in se kakšen obesi – kolateralna škoda. Režimski mediji pa se s vso silo vržejo na tiste , ki niso “naši” beri levi. Magajna je imel hude težave ,ker naj bi prenesel sliko mlade ženske zgoraj brez na računalnik – sick. To si je “zaslužil” ,ker ni volil za zakon po volji stranke SD. Torej pri nas preganjamo nedolžne in ne preganjamo perverzne kriminalce.

 9. haapy yack pravi

  hoj
  Kakšni žabarji? Domorodcev je le toliko kot je prstov na eni roki.
  nevsinjskapuškapres
  boditevcvetju

 10. IvoC pravi

  Če ga bodo “zašili” zaradi seksa, bo pa to res trapasto. No ja, tudi Al Caponeja so zaradi utaje davkov, ne pa zaradi zločinov!

 11. haapy yack pravi

  hoj
  Caponeja so sfukal dacarji ne pa podkupljivi sodniki.
  Pri nas kaj takega ne obstaja. In tako se bo čevapa še neparej delal norca še iz tiste peščice domorodcev, ki so še ostal.
  trenirkašiizšipkepres
  boditevcvetju

 12. linke pravi

  ma kaj bo on kavsal ! kje pa mu še stoji . gre on raje svetlanco mal pollizat.

 13. Mefisto pravi

  Tretjega spolnega odnosa ni dobil, ker prvič in drugič ni izkazal.

 14. jankec pravi

  S toto KR bi se marsikateri dec, z mano vred, z veseljem paril, ne samo Zoki.

 15. Minovak pravi

  Uvoženi “župan” lahko dela, kar hoče samo pod enim pogojem – da mu to dovoli najbolj butasto okolje, ki ga premore EU in to so – Ljubljančani!!!

 16. Kulisa pravi

  Blogarji, ne vulgarno, pisite spodobno, kot se za Slovenca, pravega Slovenca spodobi. Jankovic je pac cistokrvni mesanec, politicno nastavljen manager, zupan in antijansist. To mu daje, skupaj z medijsko podporo, moc, kajti Slovenclji smo Cankarjevi hlapci. Ko bo lustracija, ko bodo volitve, pojdite in volite opcijo, ki ima Slovenijo v srcu. Takoj bodo procesirani Jankovic, Zemljeric, ukinjeni feministicni in pedrski prisesanci na drzavne jasli, …skratka, osvobajali se bomo. Ampak zaceti moramo z volitvami, NE z zalitvami. Vprasajmo se, kje je Nussdorferca! Varuhinja! To je namrec izvirni greh nelustracije, da se hlapce in dekle tranzicije nastavljaev vse pore slovenskega zivlja. Koliko so sposobni, pa zivimo in cutimo vsak dan! Resitev je: volitve in sodni postopki. Javnost je mocna, ce drzimo skupaj!

 17. haapy yack pravi

  hoj
  Pred vstopom v lager EU so vsi pričakovali, da se bo zgodila pravna država in da se bo zgodila odprava paradržave. Ko smo vstopil v lager EU se je vse razblinilo. EU na tem področju ni naredila ničesar. Po vstopu pa sploh nobenega več ne zanima, če je Slovenija pravna država. Edin kar EU lager zanima je, da se spoštuje pravilo za delitev denarja znotraj lagerja EU. Da državo vodi tolpa belih ovratnikov jih boli kara. Seveda ni nič boljše v samm lagerju EU kjr lageraške institucije EU.niso nič na boljšem.
  lobijikijihnipres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen