Pojoče zvezde na dunajski podzemni železnici navdušujejo potnike

0

Po dobrem odzivu potnikov na dunajskih podzemnih železnicah so se v avstrijski prestolnici odločili, da bodo podaljšali in razširili projekt “Zvezde podzemne železnice” (U-Bahn-Stars). Mesto Dunaj na ta način daje še neuveljavljenim glasbenikom priložnost, da se predstavijo široki publiki, hkrati pa želijo izboljšati vzdušje na najbolj pretočnih postajah podzemne železnice.

Od 6. julija letos na podzemni železnici Westbahnhof med 15. in 23. uro izmenično nastopa 12 različnih glasbenikov ali skupin. Od več kot 200 prijavljenih je žirija izbrala le najboljše, pri izbiri pa so preko spleta sodelovali tudi potniki. Zgled za dunajski projekt sta bila London in New York, kjer je zanimanje glasbenikov za tovrstno nastopanje prav tako ogromno. Glasbeniki namreč upajo, da bo nastopanje na podzemni njihova odskočna deska med glasbene zvezde.

Ker so bili odzivi potnikov na tovrstno glasbeno popestritev odlični, so projekt podaljšali in razširili še na dve postaji. »Vesela sem pozitivnega odziva, zato sedaj širimo projekt, tako da bomo konec septembra priključili še postaji Praterstern in Karlsplatz,« je povedala Ulli Sima, pobudnica projekta ter mestna ministrica za okolje in dunajske gospodarske javne družbe Wiener Stadtwerke.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen