Pahor & Murko in ostali zabavljači že v nizkem štartu: prvi krog volitev predsednika republike bo 22. oktobra

17

Prvi krog volitev predsednika republike bo 22. oktobra, je danes sporočil predsednik DZ Milan Brglez. S podpisom akta je za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, določil 21. avgust.

Morebitni drugi krog volitev se načeloma izvede tri tedne po prvem glasovanju, je danes spomnil Brglez. Novoizvoljeni predsednik bo v DZ prisegel 22. decembra in dan zatem, ko se tudi izteče mandat aktualnemu predsedniku, nastopil funkcijo.

Izteka se namreč mandat aktualnemu predsedniku republike Borutu Pahorju, ki je svoj prvi mandat nastopil 23. decembra 2012. Pahor se bo potegoval za nov mandat in čeprav je napovedal, da bo kandidiral kot neodvisni kandidat, je pričakovati, da ga bo podprla vsaj SD. Boj za predsedniški stolček je napovedala tudi predsednica NSi Ljudmila Novak, v drugih parlamentarnih strankah pa so glede kandidatur ali podpore kandidaturam še skrivnostni.

Kandidaturo na prihajajočih volitvah za predsednika republike so poleg aktualnega predsednika Boruta Pahorja napovedali tudi naslednji zabavljači in komiki: pevec in organizator porok Damjan Murko, komik Žiga Papež alias Papster, komedijant in oponašalec Janeza Drnovška Marjan Šarec (sicer tudi župan Kamnika), eks pevec Dominik Kozarič (sicer lastnik kafiča na Kanarskih otokih), gledališki zabavljač Andrej Rozman – Reza in slovenski veleposlanik v Skopju Milan Jazbec (sicer kandidat precej nekonvencionalnega nastopa)…

Št. komentarjev: 17
 1. kakadu pravi

  Eden večji klovn od drugega. Letos me predsedniške volitve ne vidijo.

 2. valerij pravi

  Bog reši Slovenijo!!!

 3. Mirjam pravi

  Žal smo obsojeni na Pahorja, še zlasti na nabor drugih “kandidatov”…

 4. jankec pravi

  Mogoče bi pa Danilo tokrat uspel!

 5. Kulisa pravi

  Si zamislite Ljudmilo, razdvajalko med SDS in NSI. Komunistov organsko ne maram, a ce moram izbirati, raje izberem manjse zlo, Pahorja! Zanj vem, kaj je, za Novakovo se mi pa se sanja ne, a videti jo skupaj s Kucanom, mi zazvonijo vsi alarmni zvonci! Sta molila Ocenas?

 6. bruh pravi

  ajd….v kućanistanu bo še naprej lahko le kakšen komunajzersko okužen smrdeči kućanov levićarsko-libealni pra sec ali svi nja…..drugih možnosti ni…ajd….

 7. bruh pravi

  sem pa mnenja, da drugače misleči naredijo vedno eno in isto napako……SODELUJEJO……………….sodelujejo pri tej farsi, ki se imenujejo volitve v kućanistanu, čeprav vedo, da nimajo nobenih realnih možnosti, kajti če bi kak drugače misleči imel ralne možnosti uspeha bi poleg bande 571 aktivirali še svoje zveste smrdeče mafijske in udbaške tožilce in sodnice….ajd…

 8. bruh pravi

  zato ponavljam…drugače misleči bi ne smeli SODELOVATI pri farsi izbire kućanovega smrdečega predsedniškega pra sca in javiti v EU, da doker ni enakih možnosti za vse in ni medijske PLURALNE obravnave nima smisla, da drugače misleči sodelujejo…..

 9. bruh pravi

  ….tega mnenja sem bil že za “pro oba movega demokrata” zv era , istega mnenja ostajam za priložnostno kućanovo ljubimko sedaj…..

 10. bruh pravi

  ….v drugem krogu pa seveda naj se izbira manjše

 11. bruh pravi

  ….v drugem krogu pa seveda naj se izbira manjše z l o…..ajd

 12. bruh pravi

  kajti med barbiko na koki in podivjanim , zverinskim , lutkovnim , smrdečim divje nestrpnim in opranoglavim , seksualno pokvarjenim rdečim nostalgičnim ljubljankovićevim LENOBNIM alhokolikom, , ki so ga kućanovi prisesali v gledališče……..da dnevno ideološko in politično in
  posljuje otroke……..v tem primeru je prvi vseno boljša izbira……..isto kot v primeru smrdečega drugorazrednega turškega udbaša…..ajd..

 13. Lutke-Cerar,Brglez,,,ITD pravi

  res je vse skupaj za bruhat

 14. vrana vrani.. pravi

  murko zakon.

 15. re gornjim pravi

  Zanimivo, med “zabavljači” se je sedaj pojavila Romana Tomc, čakamo še na koga od politikov “z veliko začetnico”?

 16. re gornjim pravi

  Tem se je sedaj pridružila tudi Romana Tomc. Je ona politik z veliko začetnico?

 17. carlo eugenias de fekalius pravi

  Uspeh ameriške demokracije ter posredno vpliva na politiko in predsedniške volitve………………………….vsekakor, ko je postal predsednik ZDA tretjerazredni igralec Ronald Reagan.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen