Natascha Kampusch oblikovala kolekcijo nakita, ki simbolizira svobodo

0

Avstrijka Natascha Kampusch, ki je skoraj polovico otroštva preživela v ujetništvu svojega ugrabitelja, je oblikovala kolekcijo nakita, za katero je navdih dobila v osmih letih in pol ujetništva.

“Ponosna sem, ker je bila to dolga pot,” je danes 29-letna Avstrijka ta teden povedala v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa. Ob tem je poudarila, da ne želi biti v breme državi in ne želi živeti na račun davkoplačevalcev.

Uhani, obeski in drugi kosi nakita, ki jih je oblikovala, vsebujejo cvetlične motive in vijuge. “To je simbol velikega preobrata v mojem življenju, poti navzgor in prostosti,” je dejala Kampuscheva, ki se je po pobegu iz ujetništva učila za zlatarko, a je šolanje kasneje opustila. Kljub temu je še naprej razmišljala o lastni kolekciji nakita.

Natascho Kampusch je leta 1998, ko je bila stara deset let, na poti v šolo ugrabil Wolfgang Priklopil. Do leta 2006, ko je uspela pobegniti, jo je zadrževal v kleti svoje hiše v Strasshofu, 25 kilometrov severovzhodno od Dunaja. O svoji pretresljivi izkušnji je napisala knjigo, po kateri so kasneje posneli tudi film. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen