Metalka kopja Ratejeva deveta na atletskem SP v Londonu

0

Slovenska atletinja Martina Ratej je v finalu 16. svetovnega prvenstva v Londonu zasedla deveto mesto z 61,05 metra, ki jih je dosegla v prvi seriji. Zlato je osvojila Čehinja Barbora Špotakova s 66,76 metra.

Izkušena 35-letna Martina Ratej je v nedeljskih kvalifikacijah že s prvim metom, dolgim 65,64 metra, dosegla kvalifikacijsko normo za finale in se z drugim izidom med vsemi uvrstila v boj za odličja.

A danes ji ni šlo tako dobro, v prvi seriji je kopje poletelo do 61,05 metra, v drugi je Ratejeva prestopila, v tretji pa je po 59,11 metra morala čakati na nastope preostalih tekmic, da bi morebiti še ujela osmo mesto in še tri finalne serije. A nazadnje ji ni uspelo, za osmo Kitajko Shying Liu je zaostala 1,23 metra in končala nastope na olimpijskem stadionu v Londonu.

Med osmerico, ki je odločala o medaljah, je bila najboljša Špotakova, ki je zmagovitih 66,76 metra zmogla že v drugi seriji. Srebro je pripadlo Kitajki Lingwei Li (66,25), bron pa njeni rojakinji Huihui Lyu (65,26). (sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen