Madžarskemu tovornjakarju zaradi nedovoljenega prehitevanja prepoved vožnje v Sloveniji

0

Policisti so v torek popoldne na avtocestnem počivališču Maribor ustavili 58-letnega madžarskega voznika tovornega vozila s polpriklopnikom, ki je prehiteval drugo tovorno vozilo na kraju, kjer je to prepovedano. Ob pregledu se je izkazalo, da je vozil pod vplivom alkohola, in zdaj mu poleg globe grozi tudi prepoved vožnje v Sloveniji.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je Madžar z vozilom madžarskih registrskih oznak vozil po avtocesti iz smeri Šentilja proti Ljubljani, policisti pa so ga ustavili, ker je prehiteval drugo tovorno vozilo na delu avtoceste, kjer je prehitevanje tovornih vozil prepovedano s postavljeno vertikalno prometno signalizacijo v času med 14. in 17. uro.

Pri kontroli so policisti posumili, da je voznik pod vplivom alkohola, zato so mu odredili preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola. Ta je pokazal, da je imel voznik kar 0,92 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog in ga pridržali do privedbe k pristojnemu sodišču.

“Ker je opisani Madžar glede na opisano nedvomno hujši kršitelj, ki zavestno krši cestno prometne predpise in s tem ogroža druge udeležence v cestnem prometu, so policisti sodišču predlagali, da kršitelju izreče tudi stransko sankcijo prepoved vožnje motornih vozil v Sloveniji. Na drug način namreč ni mogoče zagotoviti varnosti drugih udeležencev v cestnem prometu oziroma preprečiti ponovne udeležbe voznika v cestnem prometu,” so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Pristojna sodnica je Madžara zaslišala v torek zvečer in mu izrekla globo v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk. To pomeni, da bo pristojno sodišče Madžaru v nadaljnjem postopku izreklo tudi prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen