Levica je perfidni ideološki stroj, ki uporabi že vsak pijanski gostilniški čvek za diskreditacijo drugačemislečih

4

Piše: Aleš Ernecl, filozof in urednik

Pred časom sem bil navdušen nad zapisom, ki ga je na svojem facebook profilu objavil Anej Sam:

»MOJI “JUŽNJAKI” ZAHTEVAJO STATUS MANJŠINE – O, BOG!

Predstavljajmo si: prišel je v Slovenijo, da bi spodobneje živel ali da bi lahko preživel; vse kar je na voljo Slovencem, je tudi njemu, on pa zdaj zahteva nekaj več. Nekaj, kar je izvirno srbsko, muslimansko, albansko … Ustanovili so neko zvezo in kot “inštitucija” zahtevajo neke nove oblike zabave, dodatne pravice … Plačali pa bi vsi davkoplačevalci. O, bog, kakšna neotesanost! Kakšna zagovednost! In seveda, zraven je parlamentarna Levica – morbidni ponarejevalci Marxa (ta se obrača v grobu).

Zato zapisujem: Nisem del te sodrge. Kot državljan Slovenije – sem priseljenec iz »nekdanjih jugoslovanskih republik« – čutim potrebo, da se nenehno bližam slovenskemu narodu, da ponotranjim in živim karseda več življenjskih izkušenj in duhovnega izročila tega prostora (seveda tistega, kar je na sledi večnega in univerzalnega). Slovenska ustava mi zagotavlja možnost življenjske samouresničitve in zato nočem biti del druščine, ki za Albance, Bošnjake, Črnogorce, Hrvate, Makedonce in Srbe zahteva status manjšine. To bi pomenilo, da nisem ozavestil življenjskega smisla.

Elementarni občutek za spodobnost pa je nadaljnji razlog – tudi ustavna pravica – za odrekanje pravice komurkoli, da me obravnava kot člana neke zveze (Exyumak), zaradi katere bi spreminjali ustavo. V Slovenijo sem prišel, ker sem v nekem trenutku ugotovil, da imam tukaj več možnosti, da se uresničim kot človek (država me ni vabila). In se zavedam, da so državljanske pravice, ki jih ima avtohtono prebivalstvo, največ kar lahko pričakujem. In to imam – tako kot državljani slovenskega rodu, imam dostop do knjižnice ali Cankarjevega doma, na voljo so mi urejene planinske pešpoti in dobrote turističnih kmetij. Če pa bi zahteval še nekaj, česar ne potrebuje prebivalstvo slovenskega rodu (šolanje v mojemu materinskemu jeziku, denar za društva, ki bi poživljala navade mojega rojstnega okolja, ustanavljanje »versko-kulturnih centrov«, posebno medijsko obravnavo …), bremeni pa državno blagajno, bi se vdiral v zemljo zaradi sramu (v tej problematizaciji je omenjanje Italijanov in Madžarov kazalec nemišljenja – oni so avtohtono prebivalstvo Istre oziroma Prekmurja). To kar zahteva zveza Exyumak, ni resnična potreba – je namišljena potreba neuresničenega posameznika; ti ljudje pojma nimajo, kdo je Danilo Kiš, potrebe po »umetnosti« zadovoljujejo z najbolj zagovednim turbofolkom – obremenjevati novo okolje z neživljenjskimi posebnostmi »rodne grude«, pa je kazalec že zastrašujoče popačenosti podobe življenja (nedojemanje bistva življenja, nekultiviranost, odsotnost občutka za lepo vedenje …).

Tovrstna vprašanja bi morali obravnavati, zavedajoč se dejanskosti: vsi takoimenovani »versko-kulturni centri« – isto ali podobno je v Sloveniji in Evropi – so vadbišča razkrajajočega nacionalizma, nekateri so tudi šole terorizma. Zaradi vsega se moram javno distancirati od priseljencev, ki za polnost življenja potrebujejo nek zapis v ustavi in svoje »versko-kulturne centre«.«

Še posebej navdušen sem bil, ker ga ni napisal kak avtohtoni slovenski desničar, ampak priseljenec. Nekdo, ki je v Slovenijo prišel iz ene republik bivše Jugoslavije. Prav osvežujoče je bilo brati kaj takega, ker je v Sloveniji precejšnja redkost, da kdorkoli iz levičarske viktimološke hierarhične lestvice upa javno nasprotovati »levi ortodoksiji«. Človek razume. Razume razliko med privilegiji in pravicami. In to razume veliko boljše kot katerikoli avtohtoni Slovenec, ki se identificira z levičarsko ideologijo.

Da bi se lahko bolj učinkovito borili z »rdečim ideološkim zmajem«, moramo na desnici pričeti na subtilen način razbijati njihovo že zgoraj omenjeno viktimološko hierarhično lestvico. Moramo javno eksponirati čim več priseljencev, homoseksualcev, muslimanov, žensk, intelektualcev, ki imajo desničarska, konzervativna stališča in jim nuditi platformo, da jih javno izražajo. A zato moramo na desni postati tudi prijaznejši omenjenim skupinam. Levica je perfidni ideološki stroj, ki vsako našo neumnost, morda pijanski gostilniški čvek, komentar na družbenem omrežju – uporabi proti nam, da nas in naša stališča, ki niso nič druga kot zdravorazumska stališča, predstavi kot sovražna omenjenim skupinam čeprav to niso. Vsako priložnost izkoristijo, da nas predstavijo kot nestrpneže, sovražne do drugačnih, do priseljencev, črncev, homoseksualcev, imenujejo nas rasiste, homofobe, ksenofobe, bele nacionaliste in bogisgavedikajševse…

Zato s tem zapisom polagam na dušo tistim, ki so ob objavi afere z Jankovičevim izsiljevanjem seksa jeli zapisovati, da je »čefur«, itn.

Jankovič je najbrž kriv oškodovanja javnosti s tem, ko je nekomu zagotovil monopol nad delovnim mestom v javnem sektorju, ženski v stiski je pomagal, a ji je kot pogoj za pomoč najbrž postavil pogoj, da z njim spolno občuje, Jankovič je najbrž prevaral svojo ženo… To so stvari, ki jih je nesmiselno zagovarjati z družbenega vidika, ki so vredne vsake kritike in zavoljo katerih je smiselno izvajati javne pogrome nad ljudmi, ki to počno (čeprav smo vsi grešni). A vse to je kritike vredno neodvisno od tega, kateri etnično narodnostni skupini po svojih starših pripada. Je slovenski državljan, župan slovenskega glavnega mesta, javni uslužbenec in kot takega ga moramo dati na družbeno moralno tnalo, ga razpeti. Obsojati njegova dejanja. Za razliko od nore levice, ki iz premise, da smo vsi grešni, mnogokrat, še zlasti, ko gre za »njihove ljudi«, zaključuje, da družbeno obsojanje ni smiselno.

A, dragi desničarji. Dajmo vzeti pamet v roke in ne olajšujmo zadev levici, ki ima tako ali tako moč nad mediji, akademijo, t.i. gospodarstvom. Ko pričnemo nekoga, ki je storil nekaj slabega, čigar dejanja so vredna vsake obsodbe, napadati na osebni ravni, omogočamo levici, da uporabi svojo retoriko, utemeljeno na zgoraj večkrat omenjeni viktimološki hierarhični lestvici. Levica pravzaprav, v končni posledici, ni nič druga kot poskus razlage vse družbene pojavnosti kot posledice zlih rabot 1. Krščanskih svetohlincev, 2. Pohlepnih podjetnikov in 3. Belih moških. Ko Jankoviču, namesto, da jasno in razločno artikuliramo, katera njegova dejanja nas motijo in zakaj, očitamo, da je »čefur«, nas zlahka ožigosajo za »naciste«. Pustimo ob strani, da levica v večini sploh ne razume pomena pojmov, ki jih uporablja, pa tako tudi pojma »nacizem« ne, a…To je njihov modus operandi. Ne dovolimo jim veselja.

Št. komentarjev: 4
 1. Bogomir Senekovič pravi

  Pojem nacionalizma se izoblikuje tam kjer je seme zasajeno, v tem absurdnem primeru se zdi s strani levice tudi vspodbujeno, ker si s tem zagotavlja v deželi nemir, razslojevanje, volilno telo, da lahko vladajo. Ni potrebno razlagati od kod prihaja in zakaj, saj je prisoten in prinešen v deželo ravno od tistih struktur, ki širijo in raznašajo absurdno nore zahteve po manjšinskih in drugih privilegijih, čeprav jim že po ustavi pripadajo vse pravice kot Slovencem in več, kot bi jih smeli imeti, pa jih zaradi dobrodušnosti politike neovirano izkoriščajo ter izsiljujejo vedno večje zahteve. Temu dejstvu, pa se bo treba začeti organizirano upirati, v nasprotnem, bodo dosegli svoj namen, tudi za ceno razslojevanja ter postavljanja svojih zakonov, kulturoloških, jezikovnih, umetno ustvarjati večinsko telo, to pa pomeni, nadgradnjo vsega začetega z veliko srbskimi in vsemi ostalimi balkanskimi nacionalizmi, kateri so se začeli pojavljati že ob nastanku kraljevine jugoslavije in ki so se vedno v večji obliki razraščali in nikoli prenehali. S takšnkimi metodami za zagotavljanje privilegijev in oblasti, se je žal na nož končalo tudi neko zablojeno obdobje, ki je Slovencem prinašalo le nazadovanje v vseh oblikah kulturnega in ostalega možnega napredka. Postati trdna in v Evropi prepoznavna razvijajoča se družba, čedalje bolj meji na utopijo. Da bi ohranili upanje po boljši, lepši in enakopravnejši slovenski skupnosti, pa je potrebno Slovenstvo začeti negovati na naćin, da se v slovenski parlamentarizem uvede več nacijonalne skrbi za ohranitev identitete, vse ostalo pa mora ostati obrobje. Le odstranite neke preživete politične opcije, prinaša upanje in vero za naše zanamce!

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Ne bluzite. Lager EU se bo spremenil v totalitarno državo.
  Evropski parlament je kot nekdajna Sovjetska Zveza. Res Evropa nima KGB-ja vsaj za enkrat še ne. Ampak Evropol je na tej poti. Evropol bo imel večjo moč kot KGB, imel bo diplomatsko imuniteto.daj pa si zamsli KGB z diplomatsko imuniteteo?
  osemdesetodstotkovzakonovtipišeodnikogarvoljenaevropskakomisijapres
  boditevcvetju

 3. Fonaza pravi

  Levaki = bedaki. Tako je bilo in vedno bo.

 4. bruh pravi

  levak je vedno bedak in skoraj vedno prisesan na davkoplačevalski denarček….ajd…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen