Google tudi uradno predstavil OS Android Oreo

0

Ameriški tehnološki velikan Google je v ponedeljek uradno predstavil novo različico operacijskega sistema za pametne mobilne naprave Android. Gre že za osmo različico sistema Android, poimenovali so jo Oreo. Ta bo nasledila zdajšnjo, sedmo različico, znano pod imenom Nougat.

Nova različica Androida po navedbah Googla prinaša hitrejše izvajanje opravil, večjo energijsko učinkovitost in večjo stopnjo varnosti, slednje z vgrajeno varnostno rešitvijo Google Play Protect. Ta stalno skrbi za varno uporabo mobilnih aplikacij in varno brskanje po spletu kot tudi za podporo v primeru izgubljenega ali ukradenega mobilnika.

Poleg tega prinaša nove funkcionalnosti, kot je slika v sliki. Ta bo uporabniku omogočila, da na zaslonu istočasno vidi dve aplikaciji – tako bo denimo lahko istočasno sodeloval v video klicu in preverjal datume v svoji koledarski aplikaciji.

Nadgradili so tudi prikaz obvestil o novih sporočilih v okviru nameščenih aplikacij ter možnosti shranjevanja gesel in drugih v različne obrazce vnesenih podatkov.

Google že sodeluje z največjimi partnerskimi proizvajalci pametnih mobilnikov z operacijskim sistemom Android in napoveduje, da bodo ti nadgradnjo operacijskega sistema na novo različico za že prodane naprave oziroma nove mobilnike z izvorno nameščeno najnovejšo različico sistema začeli ponujati do konca tekočega leta. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen