Chelsea Manning: prej vojak, sedaj zvezda na naslovnici revije Vogue

0

Nedavno izpuščena ameriška žvižgačica Chelsea Manning bo krasila septembrsko izdajo ameriške modne revije Vogue. Manningovo, ki je bila pred spremembo spola Bradley, je fotografirala slavna fotografinja Annie Leibovitz, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Manningova je v četrtek na Instagramu objavila svojo fotografijo v rdečih enodelnih kopalkah na peščeni plaži. Fotografija, ki jo je posnela Leibovitzeva, je bila objavljena tudi na spletni strani revije. Manningova se na njej smehlja, z rokami pa si sega po kratkih laseh.

Septembrska izdaja revije Vogue izide ravno pred newyorškim tednom mode in velja za najbolj pomembno in obširno izdajo, ki jo vsako leto nestrpno pričakujejo oboževalci mode, lepote in revije.

Manningova je bila maja po sedmih letih izpuščena iz vojaškega zapora. Kot Bradley Manning je delal kot obveščevalec v Iraku, ko je leta 2010 snel okoli 700.000 zaupnih depeš State Departmenta in Pentagona z vojaških računalnikov in jih predal spletni strani Wikileaks v objavo.

Leta 2013 je bil obsojen na 35 let zapora in kmalu zatem je Bradley sporočil, da je odslej Chelsea in po uspešni tožbi septembra 2014 v zaporu začel s hormonsko terapijo.

Chelsea Manning je v zaporu dvakrat skušala storiti samomor zaradi brezizhodnega položaja ob dolgoletni zaporni kazni in življenja v napačnem telesu. Bivši ameriški predsednik Barack Obama pa je lani pred koncem mandata ocenil, da ni storila nič hujšega in jo je pomilostil. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen