Bizarno: Irka ni opravila testa iz angleščine za avstralski vizum

0

Irska veterinarka Lucy Kennedy ni opravila testa iz angleškega jezika za pridobitev delovnega vizuma v Avstraliji. Še huje: da govorno izražanje v njenem maternem jeziku ni dovolj dobro, je namreč ocenil program za prepoznavo glasov.

Veterinarka, specializirana za konje, ki je pridobila dve diplomi v angleškem jeziku, je morala v okviru računalniškega testa za delovni vizum opraviti več ustnih nalog. Med drugim je morala brati povedi in opisovati slike. V razumevanju in pisanju je dosegla zelo dobre rezultate, na ustnem delu preizkusa pa je bila neuspešna, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Bila sem kar nekoliko šokirana,” je danes povedala za radio 3AW. “To je bil izpit, pred katerim nisem bila nervozna, pet dni zatem pa so mi povedali, da moje govorno izražanje ni dovolj dobro,” je dodala.

Agencija Pearson, pri kateri je Kennedyjeva opravljala izpit, je ena od številnih agencij, ki za avstralsko vlado izvajajo preizkuse. Je pa edina, ki uporablja opremo za prepoznavo govora. “Trdijo, da imajo enega najbolj nepristranskih sistemov ocenjevanja, ker ni človeške nepristranskosti,” je dodala veterinarka, ki je poročena z Avstralcem.

Kot je dejala, so ji ponudili možnost ponovnega opravljanja testa, vendar pa bo zaradi časovne stiske verjetno zaprosila za vizum kot partnerka. (sta)

Prihaja doba, ko bo človek v primežu strojev?! Prizor iz filma “Minority Report”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen