Bi radi spoznali najmlajšo pilotko Boeinga 777 na svetu? Letite kam z Air India in jo tudi boste – to je 30-letna Anny Divya!

0

Postati pilot velikega potniškega letala je vse prej kot enostavno, še posebej, če so na delu stereotipi o ženskih pilotkah.  A vse to ni preprečilo indijski pilotki Anny Divya, da se ne bi zavihtela dobesedno pod oblake. 30-letna Divya  je namreč najmlajša poveljnica letala Boeing 777 na svetu.

Anny Divya si je želela postati pilotka že od njenih malih nog, ko je lahko samo še strmela na letala nad sabo v mali indijski vasici Vijayawada. V letalsko šolo v mestu Uttar Pradesh se je vpisala pri njenih 17 letih in bila tudi takoj sprejeta. Šolanje je končala po dveh letih in se zaposlila pri Air India. Nato je odšla še na praktično usposabljanje v Španijo in imela že pri 20 letih svoj prvi mednarodni let. Ne glede na to, da ima Divya že 10 let izkušenj kot pilotka, se še vedno najdejo potniki, ki jo presenečeno vprašajo: “A vi ste poveljnik letala?”

Divya se smeje: “Ponavadi si potniki mislijo – tako mlada punca in vozi tako veliko letalo…” In dodaja: “”Ljubim vsak aspekt svojega dela, potujem in s ponosom nosim poveljniško uniformo. Vzletamo iz različnih letališč in vsakodnevno letimo na nova letališča. Nikoli ni monotono, v bistvu je moj poklic zelo pustolovski.”

Za svojo prihodnost pa čedna poveljnica Boeinga 777 razkriva: “Zdaj hočem leteti z novimi letali z bolj naprednimi tehnologijami. Hočem tudi učiti, želim postati trenerka nadobudnih mladih pilotov, kakršna sem bila tudi sama pred desetletjem.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen