Andrej Čuš verjame v “pravno” državo: po posnetku uživanja drog kazenske ovadbe; a ne zoper izdajalca!?

10

Po objavi posnetka februarja letos, na katerem je skupina mladih z drogo, na posnetku pa je bil tudi nepovezani poslanec Andrej Čuš, je policija kazensko ovadila več oseb. Gre za sum kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog in zaradi opustitve ovadbe. Za opustitev ovadbe so bremenili Čuša, a je tožilstvo ovadbo zavrglo.

“Kazenska ovadba je bila v delu očitane opustitve ovadbe že zavržena, ker ni podan utemeljen sum tega kaznivega dejanja, v delu omogočanja uživanja prepovedanih drog pa se proti eni osebi na podlagi zahteve državnega tožilstva preverja še dodatna dejstva,” so za STA pojasnili na Policijski upravi Kranj, kjer pa ne želijo razkriti, koliko oseb so vse skupaj ovadili.

Da je tožilstvo zoper njega zavrglo ovadbo, je danes sporočil tudi nepovezani poslanec Čuš. “Gre za veliko zadoščenje, ne samo na moji politični, temveč predvsem na moji življenjski poti, saj sem ponovno dobil potrdilo, da je Republika Slovenija demokratična država, ki temelji na vladavini prava. Prav tako me veseli dejstvo, da poskusom politične diskreditacije niso nasedli niti ljudje, niti uradni pravosodni organi,” je zapisal v sporočilu medijem.

Februarja letos je namreč v javnosti zaokrožil posnetek, na katerem je v središču skupine mladih prisotna droga. Na posnetku je bil viden Čuš, identiteta drugih pa je zakrita. Njihova imena je Čuš pozneje razkril. Čuš, nekdanji poslanec SDS, na omenjenem posnetku droge ne uživa. Po njegovih besedah pa je posnetek nastal konec leta 2011 na Bledu po delovnem posvetu in seji podmladka SDS, ki ga je tedaj vodil.

V poslanski skupini SDS pa so neposredno po javnem pregovarjanju s svojim nekdanjim poslancem v parlamentarni postopek vložili predlog zakona za obvezno testiranje funkcionarjev na prepovedane droge, a v DZ ni naletel na širšo podporo. (sta)

Št. komentarjev: 10
 1. baki pravi

  Čuš je navaden izdajalec in ovaduh in takšnih nimajo nikjer radi. To si bo klošar hitro izkusil že na naslednjih volitvah.

 2. gonzo pravi

  Tale ki je nonstop pijan bo druge učil moralnega življenje? Adijo pamet…

 3. Kr En pravi

  Bravo Čuš, odlično odbit podpasni udarec sekta !!

 4. pekač pravi

  Čuš je pase zgodba, dobra samo še za ptujske kmetavze…

 5. zadnjica pravi

  če je razkril imena..kdo so ti džankiji?

 6. marcel pravi

  Čušof tepček pač…

 7. zadnjica pravi

  sam prašam..
  ti “omladinci” bodo čez čas namreč na vidnih mestih.
  ta info bo takrat dobrodošel.

 8. Johan pravi

  Od Čušov nobenega ni kaj prida najmanj pa tegale domišljavega tipa !

 9. Mefisto pravi

  Malo še potrpite.

  Po naslednjih volitvah bo Čuš izhlapel.

  In nihče se ga ne bo več spomnil.

 10. haapy yack pravi

  hoj
  Ma ka se sekirate. Vsi veliki so žrl droge.
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/08/11/10-genija-i-njihove-droge-sto-su-uzimali-jobs-freud-sagan-edison/
  hvaležnomrtvipres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen