Veliki zmagovalec 37. Melodij morja in sonca je postal Isaac Palma

0

Veliko nagrado na 37. festivalu Melodij morja in sonca je osvojil Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok. Palma je v tesnem boju premagal Aniko Horvat s skladbo Ruleta, ki je prejela isto število točk.

Zmagovalca je sicer dal seštevek glasov strokovne žirije, radijskih postaj, televizijskih gledalcev in občinstva v polnem amfiteatru portoroškega avditorija.

Horvatova se po drugi strani lahko tolaži z nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo, ki jo je za Ruleto prejel Leon Oblak. Nagrada strokovne žirije za najboljšo izvedbo je šla v roke Gregorju Ravniku za skladbo Med nama, nagrado za najboljšo glasbo pa je dobil Tomaž Klepač za skladbo Moje oči v izvedbi dua Klepač – Gustinčič.

Nagrado Danila Kocijančiča za najbolj obetavnega glasbenika je osvojil Aleksander Novak, ki je nastopil s skladbo Mesto rož.

Skupno je nastopilo 14 izvajalcev, ki so jih izbrali med kar 56 prijavljenimi. Poleg nagrajencev so nastopili še Prifarski muzikanti, The Woodlanders, Rok in Rokovnjači, Igor Lija in Moni Kovačič, Francesco Squarcia, Ema Sladič, Anette, Daniel Rampre in Andreja Čamernik ter Vivjana in Robert Vatovec Music Team.

Lani je na festivalu slavila Alya, ki je prepričala s pesmijo Srce za srce. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen