V Londonu po nizu napadov s kislino aretirali dva najstnika, ki sta hudo poškodovala pet ljudi

0

Britanska policija je aretirala dva najstnika, ki sta osumljena vpletenosti v pet napadov s kislino, ki so se v četrtek pozno zvečer na ulicah Londona zgodili v razmaku 72 minut. Vse žrtve so v napadih utrpele poškodbe, življenje nikogar pa ni ogroženo, poroča britanski BBC.

Londonska policija je sprva aretirala 16-letnika, pozneje pa so sporočili, da so v povezavi z napadi prijeli še 15-letnika. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sta oba v priporu.

Napade, ki so se zgodili med 22.25 in 23.37 po lokalnem času je med območjema Hackney in Islington izvedla dvojica na mopedu. Policija zaenkrat še ugotavlja, ali so bile njune žrtve vozniki mopedov, z namenom kraje vozil.

Med žrtvami je namreč med drugim 32-letni moški na mopedu, ob katerem sta se ustavila moška prav tako na mopedu. Eden od njiju mu je po obrazu polil korozivno snov, drugi pa je ukradel njegovo vozilo in se odpeljal.

Policija je pozvala morebitne priče in vse, ki bi razpolagali z informacijami ali posnetki napadov, naj se jim javijo, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Napadi so se zgodili v luči vse večje zaskrbljenosti zaradi velikega porasta napadov s kislino v Londonu. Od leta 2010 je bilo v britanski prestolnici zabeleženih več kot 1800 poročil o napadih s korozivnimi tekočinami. Lani so bile glede na podatke londonske policije uporabljene v 458 kaznivih dejanjih, leta 2015 pa v 261. (sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen