Tragična smrt v Šentrupertu: 17-letnik z mopedom trčil v kombajn

0

V Šentrupertu se je nekaj pred 16. uro zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika kombajna in mopeda. Zaradi hudih poškodb je 17-letni voznik mopeda umrl na kraju nesreče.

Nesreča se je zgodila v ovinku, kjer je mopedist trčil v prednji del kombajna. Policisti sicer še preiskujejo okoliščine dogodka, ogled sta opravila preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Voznik mopeda je v zadnjih dneh že druga smrtna žrtev na območju Policijske uprave Novo mesto zato policija voznike poziva, naj bodo pri vožnji pozorni, saj se predvsem poleti zaradi vročine pogosteje pojavlja utrujenost. Udeležencem v prometu svetujejo, naj se na pot odpravijo spočiti ter dosledno upoštevajo prometna pravila, med drugim omejitve hitrosti. Obenem policija poziva voznike, naj bodo na dogajanje v prometu pozorni, hkrati pa naj skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev. Opozorilo velja predvsem pri vožnji po lokalnih cestah in na krajših razdaljah v domačem okolju, kjer so po ugotovitvah policije udeleženci v prometu manj pozorni.

Vozniki in potniki v avtomobilih naj bodo vedno pripeti z varnostnim pasom, motoriste pa policija poziva, naj uporabljajo čelado in drugo pripadajočo zaščitno opremo.

Že dopoldne so novomeški policisti obravnavali tudi hudo prometno nesrečo na cesti med Gradacom in Vranoviči. Po podatkih policije je 26-letni voznik tovornjaka trčil v avtomobil s 75-letno voznico. Lažje poškodovanega voznika in huje poškodovano voznico so odpeljali v bolnišnico. (sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen