Po 20 letih razkrita skrivnost: William in Harry govorila z materjo Diano na dan, ko je umrla

0

Britanska princa William in Harry sta po dvajsetih letih razkrila, da sta govorila s svojo materjo princeso Diano na dan, ko je umrla. Ta “kratek” pogovor jima še vedno “težko” leži na duši, saj si želita, da bi bila takrat bolj pozorna.

“Poklicala je iz Pariza. Ne spomnim se dobro, kaj sem rekel, a obžaloval bom do konca življenja, da je bil ta telefonski klic tako kratek,” je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP povedal princ Harry za televizijo ITV ob pripravi dokumentarnega filma v spomin na princeso Diano, ki je umrla v prometni nesreči v francoski prestolnici 31. avgusta 1997.

Harry je bil takrat star 12 let, njegov brat William pa 15. Tudi on je takrat govoril z materjo in ji povedal, kako “zelo lepo” se imata z bratom in bratranci med počitnicami na gradu Balmoral na Škotskem. “S Harryjem se nama je mudilo naprej. Če bi vedel, kaj se bo zgodilo, ne bi bil tako brezbrižen,” je za dokumentarec povedal William. “Tisti telefonski pogovor tiči v moji glavi in je precej težek,” je dodal.

Princa sta na začetku tega leta napovedala, da bosta ustanovila sklad za zbiranje denarja za postavitev kipa Diane, s čimer bi rada obeležila 20. obletnico njene smrti. Stal naj bi v parku palače Kensington v Londonu, kjer je princesa živela.

Dokumentarni film z naslovom “Diana, najina mati: njeno življenje in zapuščina” bo predvajan v Veliki Britaniji v ponedeljek. V njem naj bi oba sinova spregovorila o svoji žalosti in soočanju z izgubo zaradi materine prezgodnje smrti. Diane se spominjata kot “najboljše mame na svetu”, ki je po besedah Harryja “dala svež pridih vsemu, česar se je lotila”. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen