Navijači Zrinjskega rasistično žalili Tavaresa, ko so posnemali glasove opic

0

Brazilski napadalec v vrstah Maribora Marcos Tavares je z zadetkom z enajstmetrovke v sodnikovem podaljšku zagotovil zmago vijoličastih na sredini tekmi proti Zrinjskem v Mostarju v Bosni in Hercegovini. Zaradi zmagovalnega zadetka je bil tudi tarča rasističnih žalitev domačih navijačev. V Zadru pa so krajšo potegnili navijači iz Bolgarije.

Tavares je zadetek za vodstvo in tudi zmago Maribora z 2:1 odločil proslaviti pred tribuno na kateri so bili navijači Zrinjskega, kar je bila neprijetna izkušnja, poroča novičarski portal vijesti.ba.

Kot so objavili na video posnetku, je Tavares po zadetku stekel proti tribuni in gledalcem s prsti kazal podobo srca in pošiljal poljube, a so mu odgovorili s posnemanjem glasov opic. Tavares je na rasistične žalitve obiskovalcev opozoril tudi nekatere igralce Zrinjskega.

Portal poudarja, da poteza skupine domačih navijačev predstavlja veliki madež na sredini kvalifikacijski tekmi za Ligo prvakov. Ocenjuje, da se bo Zrinjski lahko soočal z ostro kaznijo evropske nogometne zveze (UEFA), ki je neusmiljena ko gre za boj proti rasizmu.

Približno ob istem času ko so žalili Tavaresa v Mostarju, je v Zadru prišlo do napada več neznanih oseb na četverico bolgarskih državljanov. Med drugim so z baklo zažgali avtomobil znamke bmw bolgarske registracije, je danes potrdila zadrska policija, ki napad povezuje z navijaškim nasiljem.

Kot so dodali, je bil v napadu lažje poškodovan voznik avtomobila. Lokalni novičarski portal 057info.hr je objavil fotografijo vozila v plamenu v starem mestnem jedru.

Voznik naj bi s trojico kolegov prispel na današnjo kvalifikacijsko nogometno tekmo za Evropsko ligo med splitskim Hajdukom in klubom Levski iz Sofije, ki bo potekala v Dugopolju pri Splitu. Hajdukov stadion Poljud v Splitu je zaseden zaradi enega največjih svetovnih festivalov elektronske glasbe, Ultra, ki bo potekal konec tedna. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen