Nad Janšo na sodniji v Titovem Velenju zelo rigorozno zaradi tvita, poštarja in še kakšne banalnosti!?

5

Okrajno sodišče v Velenju je zavrnilo predlog predsednika SDS Janeza Janše, s katerim je želel doseči razveljavitev sodbe tega sodišča, po kateri mora novinarki RTV Slovenija Eugeniji Carl zaradi kot bi žaljivega tvita plačati 6000 evrov odškodnine.

Janez Janša se je na to odločitev sodišča že odzval prek Twitterja: “Presstitutke lahko o drugorazrednih nekaznovano lažejo in jih medijsko morijo, če pa o njih kdo zapiše resnico, je kaznovan.

Kot je za STA povedala Carlova, jo veseli, da je sodišče sledilo njenim navedbam, saj če bi avtorju tvita ugodilo, bi to pomenilo tudi konec instituta fikcije vročitve, kar bi bil precendens v pravosodju.

Sodišče, ki je že lani razsodilo, da je bil zapis vsebinsko žaljiv že sam po sebi, je tokrat ugotovilo še, da je za zamudno sodbo odgovoren zgolj in samo njegov avtor, čeprav je poskušal krivdo prevaliti na druge, recimo na poštarje, je dejala Carlova.

“Ker ni znal utemeljeno pojasniti zakaj pošte ni dvignil, saj za to ni bilo nobenega prepričljivega razloga, lahko utemeljeno sklepamo, da je bilo tudi sodišče mnenja, da je šlo za izmikanje vročitvi. Enak razplet pričakujem tudi v primeru kolegice Mojce Šetinc Pašek, prepričana pa sem, da se bo toženec za svoj tvit se naprej pritoževal,” je še izpostavila Carlova.

V pravdni zadevi, v kateri je novinarka Radiotelevizije Slovenija Carlova od Janše terjala plačilo odškodnine zaradi tvita, je velenjsko okrajno sodišče lansko jesen razsodilo, da je bil Janšev tvit žaljiv, ter mu naložilo plačilo 6000 evrov odškodnine. Pri tem je sodišče izreklo zamudno sodbo, ker tožena stranka ni v roku odgovorila na tožbo.

Janša je želel v postopku dokazati, da ima pravico do vrnitve v prejšnje stanje. Na tožbo namreč ni odgovoril, ker sodnega pisanja lani v času poletnega dopusta ni prejel oz. mu ga vročevalec ni vročil, je zatrjeval. Če bi mu sodišče ugodilo, bi se sodba razveljavila in postopek bi se začel znova.

Zaradi istega tvita je Janšo tožila tudi novinarka RTV Slovenija Mojca Šetinc Pašek. Tudi v tem primeru je velenjsko okrajno sodišče v zamudni sodbi ugodilo zahtevi Šetinc Paškove po odškodnini v višini 6000 evrov, a je tudi v tej zadevi Janša zahteval vrnitev v prejšnje stanje, ker tožbe ni prejel in nanjo ni odgovoril.

Obe novinarki Janšo zaradi tvita tožita tudi kazensko. Na predobravnavnih narokih v kazenskih zadevah na celjskem okrožnem sodišču 13. aprila letos Janša ni priznal krivde zaradi spornega tvita. V njem je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan.”

Pod črto: odločitev sodnije v Titovem Velenju je bila pričakovana. Janez se ne piše Janković in obe t.i. novinarki iz javne hiše sta iz Kučanovega gnezda… (sta/ured)

Št. komentarjev: 5
 1. Mirko pravi

  Dve največji Kučanovi priležnici!

 2. Kr En pravi

  proti hudičevem semenu v obliki pleškota

 3. RtvFašist pravi

  Če ukinemo rtv prispevek, kdo bo snemal pasje porniče?

 4. pubec pravi

  Neverjetno, kaj so za vas banalnosti.

 5. Re gornjemu pravi

  Ja tudi to da poštarji “ne znajo ” dostaviti pošte. Le kdo je tu pokvarjen?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen