IMS Internet Media Services bo kupilo večinski delež slovenskega Httpoola

0

Podjetje za digitalno oglaševanje IMS Internet Media Services s sedežem v ameriškem Miamiju je oznanilo nakup večinskega deleža mednarodne spletne oglaševalske mreže Httpool, ki izvira iz Slovenije. Vrednosti nakupa niso razkrili.

“Ta posel za Httpool predstavlja pomemben mejnik in priznanje za naše dosedanje dosežke. Združitev z IMS bo pospešila našo rast in nam omogočila širitev lastnih rešitev v svetovnem merilu,” je v sporočilu za javnost pojasnil direktor in ustanovitelj Httpoola Aljoša Jenko.

IMS je sicer hčerinsko podjetje družbe Sony Pictures Television Networks in eno največjih podjetij za prodajo digitalnih oglasov v Latinski Ameriki. IMS ima sedež v Miamiju, izpostave pa v Braziliji, Mehiki, Argentini, Kolumbiji, Čilu, Panami, Peruju, Ekvadorju in Urugvaju.

Httpool, katerega začetki segajo v leto 2000 v Slovenijo, pa je vodilna spletna oglaševalska mreža v Srednji in Vzhodni Evropi, s prisotnostjo tudi v Aziji. Ponuja spletne oglaševalske produkte, pri čemer uporablja lastne in licenčne tehnologije, zastopa Twitter, Linkedin, Spotify in druge izbrane globalne in lokalne založnike na 22 trgih.

IMS in Httpool tako z združitvijo vzpostavljata enega največjih svetovnih ponudnikov spletnega oglaševanja. Skupina letno izvaja nad 25.000 spletnih oglaševalskih akcij ter ekskluzivno zastopa Twitter, Linkedin, Spotify in 5000 izbranih spletnih založnikov v več kot 30 državah Latinske Amerike, Srednje in Vzhodne Evrope ter Azije.

“Ta nakup bo podjetju IMS omogočil razvoj trgov z visokim potencialom v Evropi in Aziji in vzpostavitev resnično globalnega podjetja,” je povedal direktor in ustanovitelj IMS Gaston Taratuta.

Ljubljanski Httpool je v letu 2016 z okrog 20 zaposlenimi ustvaril 8,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, medtem ko jih je v letu poprej 5,7 milijona evrov. Ob tem je zabeležil minimalen negativen čisti poslovni izid, je razvidno iz podatkov na spletni strani Ajpesa. Na ravni skupine ima Httpool več kot 200 zaposlenih, skupaj z IMS pa bo delovna sila narasla nad 550, so za STA pojasnili v Httpoolu.

Podjetje IMS je sicer kupilo matično holding podjetje s sedežem v Veliki Britaniji. V Httpoolu ostaja aktivni management, finančni ter ostali investitorji pa so ob tem delnem prevzemu izstopili. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen