Hotel Aleksander prodan za dobrih pet milijonov evrov Rusu Nikolaju Vorobjevu

0

Stečajni upravitelj družbe Hotel Aleksander iz Rogaške Slatine Gregor Dugar je na današnji javni dražbi prodal istoimenski hotel skupaj z inventarjem in blagovnima znamkama Hotel Aleksander in Restavracija Donatela. Premoženje je tujemu kupcu, ki je bil edini interesent, prodal po izklicni ceni, to je za dobrih pet milijonov evrov.

“Zadovoljen sem, da se je hotel prodal na prvi javni dražbi,” je za STA še povedal Dugar in spomnil, da mora soglasje k prodaji podati tudi sodišče, ki vodi stečajni postopek. Drugih podrobnosti glede kupca ni želel povedati.

S to prodajo se stečajni postopek družbe Hotel Aleksander, ki se je začel decembra 2015, bliža koncu, saj je danes prodano premoženje predstavljalo glavnina premoženja družbe. Dugar upa, da bi se lahko stečajni postopek končal do konca letošnjega leta.

Slatinski Hotel Aleksander s petimi zvezdicami je bil v prvi polovici lanskega leta zaprt, nato pa ga je najemnik, družba SWI-Medica zdravnika Nikolaja Vorobjeva, ki je v Rusiji, Švici in Srbiji že lastnik več klinik, vzela v najem. Po neuradnih informacijah je prav zdajšnji najemnik tudi kupec hotela.

Ob odprtju hotela junija lani so sicer iz hotela sporočili, da bo najemnik “pisal nadaljnjo zgodbo hotela”, v katerem želi urediti hotelsko-medicinski center. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen