Gorska Romeo in Julija: na ledeniku na jugu Švice 75 let po izginotju našli trupli para

0

Na ledeniku na jugu Švice so prejšnji teden našli povsem ohranjeni trupli švicarskega para, ki je izginil pred 75 leti, danes poročajo švicarski mediji. Na 2615 metrih nadmorske višine so ob moškem in ženski, ki sta bila drug ob drugem, našli tudi nahrbtnika, steklenico, knjigo in uro.

Trupli je našel eden od zaposlenih smučarskega središča Glacier 3000 v masivu Diablerets na jugu Švice, poročanje švicarskega časnika Le Matin povzema francoska tiskovna agencija AFP.

“Gre za moškega in žensko, oblečena v oblačila iz obdobja zadnje svetovne vojne,” je povedal direktor središča Bernard Tschannen. “Led ju je povsem zaščitil, njuni predmeti pa so popolnoma nedotaknjeni,” je dodal.

“Verjetno sta padla v razpoko v ledeniku,” je še pojasnil in dodal, da sta se njuni trupli pojavili ob taljenju ledenika.

Z DNK testom nameravajo potrditi identiteti trupel, vendar pa je 79-letna Marceline Dumoulin prepričana, da gre za njena starša, ki so ju pogrešali od 15. avgusta 1942. 40-letni čevljar Marcelin in njegova 37-letna žena sta živino gnala na pašo, vendar pa se nista vrnila.

Po dveh mesecih neuspešnega iskanja so njunih sedem otrok dali v rejniške družine. “Vse svoje življenje ju iščemo brez premora. Nikoli nismo mislili, da jima bomo lahko pripravili pogreb, kakršnega si zaslužita,” je za Le Matin še povedala hči, ki je bila ob izginotju staršev stara štiri leta. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen