Gangnam Style ni več video z največ ogledi na Youtubu, prehitel ga je videospot See You Again

0

Videospot južnokorejskega glasbenika Psyja Gangnam Style, ki je bil zadnjih petih let video z največ ogledi na spletnem portalu Youtube, je izgubil ta naslov. Z milijonom in pol ogledi več je to sedaj postal videospot glasbenikov Wiza Khalifa in Charlieja Putha See You Again, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Južnokorejski hit je postal tako priljubljen, da je pri 2,15 milijarde ogledov porušil števec ogledov na Youtubu. Uporabniki so video po doseženi meji še lahko predvajali, števec pa tega ni beležil, zato so bili skrbniki portala primorani uporabiti novo kodo za štetje.

Uspeh Gangnam Styla, ki satirično opeva nove bogataše istoimenske najelitnejše četrti v Seulu, je presenetil tudi pevca Psyja. Ta je bil zunaj Južne Koreje takrat le malo poznan, vendar je s poskočnim hitom in posebnim plesom osvojil številne oboževalce po svetu.

Njegov najbolj poznan hit pa je sedaj pristal na drugem mestu najbolj gledanih glasbenih videospotov s približno 2,895 milijarde ogledov. Premagala ga je balada Wiza Khalifa in Charlieja Putha, posvečena umrlemu ameriškemu igralcu Paulu Walkerju. Do sedaj je videospot zbral že približno 2,896 milijarde ogledov.

Balada See You Again je bila predstavljena v sedmem delu filma franšize Hitri in drzni, na Youtubu je bila objavljena aprila 2015.

Najbolj gledanim videospotom pa se hitro bliža tudi letošnji poletni hit Despacito glasbenikov Luisa Fonsija in Daddyja Yankeeja. Čeprav so video objavili pred petimi meseci, je zbral že 2,486 milijarde ogledov.

Še leto ali dve nazaj je bilo neverjetno, ko je nekdo presegel milijardo ogledov. Do zdaj pa se je na Youtubu zbralo že 68 posnetkov, ki so presegli to mejo, od tega le trije niso glasbeni posnetki, še piše AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen