Cerar bi bil rad demografski inženir za 60 državljanov na “oni strani meje”, v času njegovega vladanja pa mu je iz države pobegnilo kar 25.000 Slovencev!

12

Spomnimo: premier Miro Cerar se je v začetku julija sprehodil po Razkrižju, Hotizi in Mirišču ter prebivalcem zagotovljal, da se bo država na vse možne načine trudila, da bo prizadetim zaradi neugodne odločbe arbitražnega sodišča o meji pomagala, tudi s spremembo zakonodaje in poslušanjem njihovih pričakovanj in predlogov.

Mirišče je arbitražno sodišče prisodilo Sloveniji, pri Hotizi in Razkrižju pa je na veliko razočaranje domačinov katastrska meja postala državna, čeprav je ponekod povsem neživljenjska, saj poteka po dvoriščih in celo skozi hiše, ali pa povsem zapre dostop do domačij.

Cerar se je denimo prav v Razkrižju zavezal, da bo vlada storila vse, da bodo lahko ljudje, ki so ostali zunaj Slovenije, živeli normalno, navsezadnje tudi s selitvijo v domovino, ter da bodo imeli prizadeti prebivalci vse možnosti, da svoje težave, pripombe in predloge predstavijo predstavnikom države.

Vlada doslej še ni odgovorila, koliko slovenskih državljanov je po tem sporazumu postalo del sosednje hrvaške države in koliko obratno. Na taka vprašanja odgovarja le, da bodo slovenske državljane ob meji povabili, naj se oglasijo na informativnih točkah upravnih enot, kjer bodo lahko izrazili svoje probleme in želje. Slednje pa so prebivalci izražali že doslej, pa jim to ni bilo v pomoč. Malo verjetno je, da bo kmalu kaj drugače. Gre za prebivalce ob meji s prebivališčem na območju upravnih enot Metlika, Lendava, Ljutomer in Piran.

Če že vlada javnosti ne sporoča, koliko slovenskih državljanov se je zaradi arbitražnega sporazuma »preselilo« v sosednjo državo in koliko obratno, pa je to na svojem blogu jasno zapisal Vinko Gorenak, poslanec in nekdanji minister za notranje zadeve: »Šestdeset Slovencev je arbitražno sodišče ‘preselilo’ na Hrvaško in le pet Hrvatov je ‘poslalo’ na domovanje v Slovenijo.« Šestdeset proti pet torej.

Da ne bo pomote: vsakemu prizadetemu Slovencu, ki je ostal na »oni strani meje«, je potrebno pomagati, tudi z »vrnitvijo« v domovino, če bo to potrebno. A to kar dela sedaj Cerar je sprevrženo početje.

Cerar se sedaj kot veliki demografski inženir predstavlja tudi v tujih medijih oz. so ga kot takega označili hrvaški mediji. V petkovem Globusu se tako novinarji sprašujejo, zakaj Cerar tako agresivno promovira kolektivno selitev v “Deželo”, če pa so tamkajšnji slovenski prebivalci in njihovi predniki na določenih spornih obmejnih področjih v miru in slogi s Hrvati živeli že stoletja. Hrvaški novinarji prav tako ugotavljajo, da se v četrt stoletja samostojne slovenske države ni prav nihče ni želel preseliti v Slovenijo, saj zato ni bilo nobenega razloga, kakor ga tudi ni sedaj. Jasno je torej, da se Cerar ob svojih velikih vladnih neuspehih, sedaj želi pokazati vsaj kot nekakšen “Robin Hood”, ki bo pomagal Slovencev, ki so ostali na “krivični strani meje”. Nekaj podobnega je kvasil tudi v Razkrižju v začetku julija, ko je dejal, da “bodo naredili vse, kar je v naši pristojnosti, kajti če tega ne storimo, nismo vredni imena slovenska država.”

Po drugi strani pa se je v času 3-letne Cerarjeve vladavine iz Slovenije odselilo kar 25.000 Slovencev! Najpogosteje gre za mlade in perspektivne ljudi, stare od 25 do 34 let, od katerih jih ima kar 40 odstotkov višjo ali visokošolsko izobrazbo. Teh Cerar žal s prav ničemer ne vabi nazaj in tukaj lahko mirno zapišemo, da si takšna vlada res ne zasluži imena slovenska država!

Št. komentarjev: 12
 1. Adolfo pravi

  “v četrt stoletja samostojne slovenske države ni prav nihče ni želel preseliti v Slovenijo, saj zato ni bilo nobenega razloga, kakor ga tudi ni sedaj”…

 2. janez pravi

  Hvala za očitno desni žurnalizem proti kateremu nimam nič, a vendar to je enosmerna politika ,ki ni državotvorna in uporablja vsa sredstva da se dokoplje oblasti in ji državljani Slovenije niso čisto nič mar.

 3. jankec pravi

  Cerar je navaden v goljuf – v vsem česar se dotakne!

 4. bruh pravi

  enoumni rdeči janez, saj lahko greš na tvoje smrdeče udbaške mafijsko/ideološko/volilno profilirane rdeče medije in tam v miru pljvaš po vseh, ki niso čredniško jugobalkansko rdeči….ajd….

 5. Billy pravi

  Nemarni, ampak res nemarni Cmerar! Sram naj ga bo v svojo hinavsko birokratsko dušo!

 6. čale pravi

  Idiot ostane idiot in Cerar to pravilo potrjuje v celoti!

 7. Johan pravi

  Zakaj so se ti dembili zavzemali za Hrvate na hrvaški strani, tisti, ki naj bi bili Slovenci NE ZNAJO SLOVENSKO. šlo se je za bogato plačan biznis radikalnih levičarjev. Banda naj sedaj ukine Pomorski zakonik, saj nismo več pomorska država !!

 8. bibo pravi

  Cerar je bedak. In to anti-slovenski bedak!

 9. Moje Ime pravi

  Nataknili ste nam nagobčnik. Sedaj lahko pričakujete sklanjatve. Je smiselno?
  Najhitrejša rešitev problema…..Gratz!
  Adijo.

 10. linke pravi

  ko še ni bil predsednik vlade ,sem ga srečal na mesarskem mostu . še danes mi je žal ,da ga nisem zabrisal v ljubljanico.

 11. Miran pravi

  Frančki, kaj se to dogaja?

  https://www.dnevnik.si/1042773716/posel/novice/kaj-je-pognalo-slovenski-bdp-v-nebo

  Taka rast pa brez vas.
  Čudno.
  Zaghvišnu spet Khučan ima prste vmes.

 12. ODLETELA GLAVA pravi

  Kdor pozna Curarja (tako mu pravimo v naši vasi) tudi ve, da je zahrbten in patološki revanšist, kar vedo povedati njegovi sošolci na pravni gamadijadi, kjer se ni niti slučajno z nikomer družil ali tudi ujel.
  ps: vsekakor, na tej gamadijadi je večina psihopatov in izrazitih sociopatov, kar daje povsem novo razsežnost, torej, neumen in zabit piflar si pridobiva možnost oblasti in moči, kar je značilno za slabiče. Prijeten večer še naprej.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen