Bavčar zaprosil za odlog začetka prestajanja zaporne kazni

6

Igor Bavčar je okrožno sodišče v Ljubljani zaprosil za odlog začetka prestajanja zaporne kazni v zadevi Istrabenz, so za STA potrdili na sodišču. V zaporu na Dobu bi se Bavčar sicer moral zglasiti 20. julija, potem ko ga je sodišče zaradi pranja denarja obsodilo na pet let zapora. Sodišče ima osem dni časa, da odloči o prošnji.

Višje sodišče je maja po obravnavi pritožb obsojenih potrdilo sodbo za nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Bavčarja in nekdanjega Istrabenzovega svetovalca Kristjana Sušinskega, spremenilo pa v delu, ki se nanaša na izrek kazni za nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskega.

Njihovi odvetniki so takrat napovedali, da bodo vložili zahtevke za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, ki pa ne zadržijo izvajanja kazni.

Junija je sodišče obtoženim nato poslalo poziv na prestajanje zaporne kazni.

Okrožno sodišče je septembra lani Bavčarja ter brata Sušinski znova obsodilo zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, Bavčar pa je bil oproščen obtožb napeljevanja k zlorabi položaja. Bavčarju je sodišče zato izreklo kazen petih let zapora, Kristjana Sušinskega je obsodilo na tri leta zapora, Nastjo pa na dve leti.

V prvotni sodbi julija 2013 je bil Bavčar zaradi pranja denarja obsojen na sedem let zapora, a je sodbo nato vrhovno sodišče pred dvema letoma razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, Bavčar pa iz zdravstvenih razlogov v tem času ni nastopil zaporne kazni. (sta)

Št. komentarjev: 6
 1. garincha pravi

  a zapiti igor spet fehta..?
  .
  torej tole one
  .
  je tisti o

  .čemer nakladajo
  -sds-ovci
  .
  da je 1.razreden.??
  .
  .
  .
  in vse to je pršlo iz kanalizacije
  .
  po roški 88.

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Sigurn mu morajo prestavt kazen. Ma kaki oprostit ga morajo.
  Saj se vidi, da na slikcah izgleda kot tifusar.
  bitkananeretvipres
  boditevcvetju

 3. torpedo pravi

  Počitnice poln pension pet let na odlični lokaciji bi človek rad storniral.

 4. pubec pravi

  Mu je “kolega” firer že zrihtal, da ne bo šel sedet!

 5. reds pravi

  BO–sedu –BO..!!!

 6. carlo eugenias de fekalius pravi

  Narejenih je bilo vsaj 99 sodniških napak. Jankoviću se lahko zgodi samo ena, pa se že liže po ustih, ker ve kaj to pomeni.. Sodniška napaka je samo zavajanje ljudstva, kajti ta ne obstaja. Prav zanimivo bi bilo videti poročilo o sodni napaki, ko se je sodilo Trobcu…………………..vsekakor, največji zavržek naroda je prav naše sodstvo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen