41-letnik iz okolice Logatca se je pripravljal na vojno; policisti odkrili pravo skladišče orožja

0

Logaški policisti so v sredo na podlagi odredbe sodišča v okolici Logatca opravili hišno preiskavo pri 41-letnem moškem zaradi suma posesti nedovoljenega orožja. Pri preiskavi so naleteli na pravo skladišče različnega orožja z ročno bombo in razstrelivom, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Pri preiskavi so policisti zasegli 1660 kosov ostrega streliva različnega kalibra, revolver, pištolo domače izdelave, starejšo puško z dvema gladkima cevema, zračno puško, ročno bomba M52, približno 7,6 kg razstreliva in 41 različnih petard.

Razstrelivo in bombo so prevzeli policisti specialne enote Generalne policijske uprave, ki so ga uničili, vse ostale zasežene predmete pa bodo poslali na oddelek kriminalistične tehnike v pregled in analizo.

Policisti so ugotovili, da 41-letnik ne poseduje ustreznih listin za posest zaseženega orožja.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil v preiskavi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem in eksplozivom, prav tako bodo uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu zaradi kršitve določil zakonov o orožju in o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. (sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen