20-letni shizofrenik iz okolice Philadelphie ubil štiri mlade moške

0

Cosmo DiNardo iz okolice Philadelphie je v četrtek priznal, da je ubil štiri mlade moške, ki so jih pogrešali od začetka meseca. Ameriški mediji poročajo, da jim je duševni bolnik prodajal marihuano na očetovi farmi, vendar jih je ubil, njihova trupla zažgal, ostanke pa zakopal. Ujeli naj bi ga takrat, ko je skušal prodati avtomobil ene od žrtev.

Aretirali so ga sicer že v ponedeljek zaradi obtožbe, da je kot zdravljeni duševni bolnik streljal na farmi s puško. DiNardo, ki trpi za shizofrenijo, zaradi duševne bolezni ne bi smel posedovati ali uporabljati orožja. Oče ga je spravil na prostost po plačilu varščine v višini 100.000 dolarjev, nakar so ga kmalu spet zaprli in v četrtek prepričali v priznanje.

Dvajsetletni DiNardo je priznal zločine in preiskovalcem povedal, kje so ostanki trupel v zameno za to, da so se odpovedali zahtevi za smrtno kazen. Izginotje dveh 19-letnikov, 21-letnika in 22-letnika je okolico Philadelphije razburjalo in skrbelo teden dni. Tožilci naj bi pripravljali še obtožnico za sostorilca, ki pa še ni imenovan. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen