Trump tokrat verbalno nad voditeljico MSNBC Miko Brzezinski, ta mu ni ostala dolžna

0

Ameriški predsednik Donald Trump je danes na Twitterju nesramno ozmerjal televizijsko voditeljico, njegovo ravnanje pa je kot neprimerno označilo celo nekaj republikanskih voditeljev, med njimi predsednik predstavniškega doma kongresa Paul Ryan. Voditeljica mu je odgovorila s fotografijo škatle kosmičev, ki je posebej primerna za majhne roke.

Trump je med kampanjo z namigovanjem na menstrualno kri ozmerjal tedanjo voditeljico televizije Fox Megyn Kelly, ki mu je na soočenju republikanskih kandidatov zastavljala ostra vprašanja o nesramnosti do žensk.

Tokrat je za tarčo vzel voditeljico oddaje Morning Joe na televiziji MSNBC Miko Brzezinski, hčerko pred kratkim umrlega nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost ZDA Zbigniewa Brzezinskega.

Joe Scarborough in Mika Brzezinski sta Trumpu lani med kampanjo uvodoma dajala veliko prostora za nastope, kar je šlo v nos nekaterim drugim medijem. Vendar se je odnos sčasoma ohladil, še posebej potem ko je Trump nastopil predsedniški položaj. Nekdanji republikanski kongresnik s Floride Scarborough in Brzezinska sta tako postala ostra predsednikova kritika.

Po težavah televizije CNN zaradi objave ne dovolj preverjene informacije o enem od kanalov za sodelovanje med njegovimi ljudmi in Rusi je Trump izstrelil jutranji tvit, v katerem je Scarborougha in Brzezinskijevo obtožil, da sta se lani potikala okrog njegove graščine na Floridi in želela na obisk.

Tega jima menda ni dovolil, Brezinskijevi pa naj bi hudo krvavel obraz zaradi lepotne operacije. Trump je dodal tudi, da je voditeljica “zmešana” in ima “nizek inteligenčni količnik”.

Brzezinskijeva je Trumpu vrnila na njegovi ravni ter objavila fotografijo slogana “narejeno za majhne roke”, natisnjeno na škatli kosmičev, namenjeni otrokom.

Majhne roke je v povezavi s Trumpom lani med kampanjo privlekel na dan republikanski senator s Floride Marco Rubio, ki ga je Trump opredelil za “malega Marka”. Trump je na žalitev Rubia med kampanjo odgovarjal s kazanjem svojih dlani in zagotavljanjem, da niso majhne.

Trumpovi zagovorniki na vprašanja o tem, ki jih sedaj ostro zastavlja tudi ženska ekipa sicer pro-turmpovskih voditeljic na televiziji Fox, odgovarjajo z usmerjanjem pozornosti na “lažne” medije in ga opravičujejo s tem, da sta bila voditelja do njega kritična.

Paul Ryan je sicer menil, da predsednikov komentar ni bil primeren in ne dviguje ravni razprave v Washingtonu, prva dama ZDA Melania Trump pa je ostala na moževi strani z izjavo, da je že prej večkrat dejala, da bo njen mož vedno, ko bo napaden, odgovoril desetkrat močneje nazaj.

“Ko predsednik uporablja svoj čas za nasilništvo, laži in bruhanje malenkostnih nizkotnih osebnih napadov, namesto da bi opravljal svoje delo, je to žalosten dan za Ameriko,” je sporočila televizija MSNBC. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen