Tone Krkovič v Eksplozivu: “Vrednote slovenske osamosvojitve so svete!” Kučanu – veleizdajalcu – pač ne.

14

Ne samo ob dnevu državnosti in ostalih državnih praznikih, slovenska zastava naj v občinah plapola čez vse leto

Vodja slovenske opozicije in predsednik SDS Janez Janša je v nedavnem intervjuju za radio Ognjišče, nekaj dni pred dnevom državnosti poudaril, da je bil čas osamosvajanja »sveti čas, Visoka pesem Slovenskega naroda«. In dodal: »Čas slovenske osamosvojitve, vojne za Slovenijo, boja za mednarodno priznanje, plebiscita, kjer smo Slovenci edinokrat v zgodovini sami sebi pisali sodbo, je tudi vrednotno središče, iz katerega je potrebno črpati energijo za naprej.«

Tone Krkovič, novi predsednik društva MORiS, pa je pred kratkim dejal: “Vrednote slovenske osamosvojitve so svete!”

Janša in Krkovič vesta, kaj govorita. Bila sta tam, ko se je postavljala slovenska vojska in bila sta v vojni vihri, ko je agresor z rdečo zvezdo napadel komaj rojeno državo Slovenijo. Če človeška življenja, ko so padali slovenski heroji, ki so se borili v vojni za Slovenijo, niso sveta, potem ni nič več sveto. Pljuvanje po tej svetosti velja tudi za aktualno oblast. Medtem, ko sosednja Hrvaška polkovnika nekdanje JLA in vojnega zločinca Berislava Popova išče s tiralico, ga je režim v Sloveniji sodno rehabilitiral ter mu za nameček prisodil še zajetno odškodnino!

Tisti, ki branijo vojne zločince, ki so vršili teror nad Slovenci, tudi omalovažujejo slovensko osamosvojitev, so aktivno pomagali pri razorožitvi Teritorialne obrambe in jim odcepitev Slovenije od Jugoslavije ni bila nikoli intimna opcija.

Zato je pred dnevom državnosti še kako potrebno spomniti na svetlobna leta razlike med tistimi, ki so prek tajne organizacije Manevrske strukture narodne zaščite začeli s pripravljalnimi dejanji za zaščito rojstva neodvisne in suverene slovenske države in med tistimi, ki so delali vse, da Slovenci ne bi dobili lastne države. Slednjim se ponavadi reče – veleizdajalci!

Nocojšnji gost Eksploziva je brigadni general in oče festivala slovenskih domoljubnih pesmi »Mati domovina« ter v vojnih in povojnih časih poveljnik 1. specialne brigade Moris, ponosen – slovenskega naroda sin – Tone Krkovič. Krkovič, ki je znan po svoji iskrenosti, odprtosti in neposrednosti, je hkrati tudi brez dlake na jeziku, ko je potrebno stvari poimenovati s pravim imenom. Teh zadev pa režim ne sliši rad, zato je Krkovič persona non grata tudi tam, kjer se uči »prava zgodovina«. Spomnimo samo, kako ga lani aprila kot akterja vojne za Slovenijo ravnatelj Gimnazije Jožeta Plečnika lustriral, čeprav je Krkovič prejel uradno vabilo z oddelka za zgodovino s te gimnazije, da bi tam predaval. A Krkovič ne naseda provokacijam ljudi iz Kučanove mreže, temveč s polno paro skrbi za ohranitev vrednot slovenske osamosvojitve. Ena njegovih zadnjih pobud oz. pobud Društva Moris se imenuje »Slovenci dvignimo glave, izobesimo zastave«. Poanta: naj slovenska zastava na osrednjih lokacijah vseh slovenskih občin ostane trajno izobešena! Domoljubom in zavednim Slovencem je ta pobuda jasna kot beli dan: manifestacija državotvorne in domoljubne drže naj se kaže čez vso leto, ne pa da slovenska zastava plapola le ob državnih praznikih!

Št. komentarjev: 14
 1. Dado pravi

  Tone in Ivan bosta praznovala praznik Slovenije na svoji proslavi….Uradne proslave ne veljajo, dokler ne bo Ivan šef Vlade RS. Potem uradne proslave veljajo dalje Do tedaj pa nekdo deli Slovence na dva pola. Uganite kdo je to ….

 2. Marjan pravi

  Ko bo Kučan pri Petru, takrat bo v Sloveniji bolje. Dotlej bo držal paradržavo krepko v svojih rokah.

 3. Piki pravi

  Bravo Tone! Pravi in zavedni Slovenci smo s tabo!

 4. Miatilda pravi

  Tone, kam si mi ušel?

 5. Rado pravi

  He, he, Tone. Med prvimi si dal orožje armadi. V Kočevju. Raje se skrij v luknjo od sramote.

 6. bernard pravi

  Res je! Vrednote slovenske osamovojitve so svete. Bile in bodo, pa tudi če se srbofili v Sloveniji postavijo na glavo!

 7. bruh pravi

  spomnite se, jugobalkanska podivjana , zverinska, sistemsko mafijska, čredniško vzgojena, enoumno izobražena , večinoma partijsko uvožena in urbanizirana ter mafijsko a legalno na davkoplačevalski denar prisesana rdeča svi ja ostane jugobalkanska podivjana , zverinska, sistemsko mafijska, čredniško vzgojena, enoumno izobražena , večinoma partijsko uvožena in urbanizirana ter mafijsko a legalno na davkoplačevalski denar prisesana rdeča svi ja …in konec debate…..

 8. bruh pravi

  pa naj bo univ. prof. ali mafijakovićev čistilec…..ajd…..nestrpnost in enoumnje kot naječji vrednoti,…… med sovjeti ko jugići……spomnite se tega…..

 9. marcel pravi

  Rado, skril si se ti mami med zize… poznamo take reve kot si ti…

 10. GARINCHA pravi

  samo-všečno klepetalo
  .
  VELE-IZDAJA
  …………………
  .
  je tatvina in preprodaja orožja..!!!
  .
  .a tole pozna takšne osebke ki so kradli in prodajali orožje..???
  .
  Kaznivo je če ve in NE prijavi…!!!!!
  ————————————————
  .
  .

 11. GARINCHA pravi

  klepetalo
  .
  oportunistično
  .
  krkoviČ..!!

 12. bonko pravi

  drkovič ti si en bedak

 13. HA HA HA pravi

  NIKOLI NI BIL GENERAL, ŠE MANJ PA BRIGADNI GENERAL. KITI SE Z ČINOM KATEREGA SV NE POZNA

 14. reds pravi

  verjetno ga bodo
  teleta iz -sds-
  .
  .hotela imet še na
  .kovancu..?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen