Argentina v pričakovanju poroke leta

0

Poroka Lionela Messija in njegove dolgoletne partnerice Antonelle Roccuzzo bo eden največjih družabnih dogodkov tega poletja. Poroka bo v domačem Rosariu v Argentini v tamkajšnjem hotelu City-Center Casino v noči s petka na soboto, na njej pa se bo trlo znanih osebnosti iz sveta športa, nogometa in šovbiznisa.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, je 30-letni superzvezdnik Barcelone na poroko povabil 260 gostov, med njimi bodo njegovi nogometni kolegi iz Barcelone Gerard Pique z ženo Shakiro, kolumbijsko glasbeno ikono, Luis Suarez in Neymar.

Na seznamu povabljenih ni velikega tekmeca iz Reala Madrida Cristiana Ronalda, ki je s portugalsko reprezentanco na pokalu konfederacij v Rusiji, prav tako ni na seznamu opaziti drugih igralcev madridskega Reala, kar niti ni bilo kakšno posebno presenečenje.

Prikupna rjavolasa 29-letna nevesta bo na poroki oblečena v poročno obleko španske oblikovalke Rose Clara, obleko so za svatbo pripeljali z letalom iz Barcelone. Oblikovalka je bila zaslužna za poročne kreacije, ki so jih nosile denimo Eva Longoria, Sofia Vergara in španska kraljica Letizia.

V hotelu bo potekal civilni obred in poročna zabava. Messi je osebno ekipi kuharjev naročil, da pripravijo klasične argentinske specialitete, kot so enolončnica z zelenjavo in mesom locro, polnjeni žepki iz krhkega testa empanada ter značilna pečena govedina z drobovino, vampi, želodcem in ledvičkami.

Za zabavo gostov bodo poskrbeli glasbeniki urugvajskih skupin Rombai in Marama s pevko Karino Tejeda, partnerko argentinskega nogometaša Sergia Aguera. Za varnost gostov v sicer precej nevarnem Rosariu bo zadolžena skupina v Izraelu izurjenih pripadnikov specialnih enot. Novinarjem in medijem seveda ne bo dovoljen pristop do gostov, 155 pa se jih je doslej akreditiralo za poročanje s poročnega obreda.

Številni v Argentini poroko Messija in njegove mladostne ljubezni po pomembnosti primerjajo s poroko legendarnega argentinskega nogometaša Diega Armanda Maradone, ko se je poročil s Claudio Villafane leta 1989. A je bilo takrat na poroki kar petkrat več gostov (1200), vključno z nekdanjim italijanskim predsednikom Silviom Berlusconijem. Mediji na seznamu povabljenih na Messijevo poroko niso opazili imena slovitega Messijevega rojaka. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen