120 dni Sodome ali kako je umiral Tič

11

Piše: Sebastjan Erlah, publicist

Pred nekaj dnevi, ko se še ni toliko umirilo poročanje medijev okoli smrti znanega igralca Gašperja Tiča, mi je znanec sporočil, da mi nikoli ni povsem verjel, ko sem že več let razlagal, da Slovenijo obvladujeta predvsem dva lobija – udbomafijski in gejevski. Ob dogodkih okoli Tiča pa je vendarle dojel situacijo, pravi.

Res je. Situacija v Sloveniji je verjetno tako abotna, da človek težko verjame, da se je znašel v plesu velikega briljantnega valčka, kjer te vsi prepričujejo, da so stvari normalne, kljub temu, da že v svojem prvem instinktivnem dražljaju veš, da je vse skupaj daleč od tega. A prav zaradi te abotnosti je subjekt pripravljen svoja opažanja zanikati. Matrica pač deluje, pa čeprav gre tista črna mačka večkrat čez cesto. Naša psiha je že po naravi narejena tako, da sproža obrambne mehanizme v nas, s katerimi nas obvaruje pred ne-preživetjem v različnih situacijah.

Ena takšnih je prav smrt igralca Tiča. Mediji so poročali o tragediji. Kakšni tragediji? Šlo je za umor. Takoj za tem so se pojavile različne informacije o dvojnem življenju pokojnega, saj naj bi njegov morilec policiji povedal, da ga je igralec spolno zlorabil in da je prvi prijel za nož, zaradi česar se je moral morilec braniti. Da naj bi šlo za samoobrambo, pričajo tudi nekateri izsledki policijske raziskave, ki so pricurljali v javnost, pa čeprav policija še ni javno sklicala novinarske konference, kakor je ni v primeru afere Baričevič. Takrat so konferenco sklicali šele na podlagi hudih pritiskov javnosti. Kako bo tokrat? Bojan Požar se upravičeno sprašuje, ali se bo novinarska konferenca policije sploh zgodila. V izsledkih preiskave je bila odkrita prisotnost droge za posilstvo v morilčevi krvi, kar nakazuje, da je morilčeva zgodba resnična. Prav tako naj bi policija našla veliko količino kokaina v Tičevem stanovanju, v njegovi krvi pa neko poceni varianto viagre. Nekateri viri so sporočili tudi, da je bil Tič že za časa svojega zakona z ženo Natašo Tič Ralijan, večkrat do nje nasilen. Prav tako pa očividci pravijo, da sta bila igralec in morilec videna skupaj že v času parade ponosa, ki je bila dan pred umorom v Ljubljani. Pri tem naj bi bil morilec izurjen v Tujski legiji, občasno pa naj bi bil tudi diler z drogo. Menda tudi dober prijatelj župana Jankovića in predsednika državnega zbora Brgleza. To pa spet daje slutiti, tako kot pri aferi Baričevič, da so v vse skupaj vpletene slovenske družbeno-politične elite, torej udbomafijski in gejevski lobi. Prvi kot predstavnik gospodarskega in mamilarskega kriminala, drugi pa kot predstavnik (tudi) političnega vpliva, ki se vse bolj prebuja, kakor smo že odkrito videli pri predstavitvi knjige o nadškofu Šuštarju na Škrabčevi domačiji, v Kučanovi stranki po meri žlahtne desnice, Novi Sloveniji, preko katere v sodelovanju z duhovniško-laiškim gejevskim lobijem, udbomafija obvladuje tudi vse slovenske t.i. katoliške medije in tudi nekatere druge laiško-cerkvene ustanove. Za farbanje naivnih katoličanov pač, ki bodo zadevo podprli, češ, saj drugega itak nimamo, imamo pa vsaj to.

Umor igralca Tiča v tej luči sploh ni nikakršna tragedija. Je le simptom tragedije, ki se odvija v ozadju, vse skupaj pa so razkrili prav režimski mediji, ki so zahtevali od novinarjev, naj o vsem skupaj sploh ne poročajo (črna mačka v matrici!). Ne površnim bralcem De Sada nekaj, kar v perverznosti dogajanja ne preseneča. Poznavalcem antropologije, ki se ukvarjajo s človekovo vpetostjo v strukture zla, prav tako ne. A vsem treznim kljub vsemu gnus vzbujajoče življenje v matrici, iz katere se zdi, da ni izhoda. Truman ga je z veliko vnemo v svojem šovu našel. Ga bomo tudi mi? Do tedaj pa – slava 120im dnem Sodome!

Št. komentarjev: 11
 1. Aljoša Dragaš pravi

  Odlično! Ni kaj dodati!

 2. Matej pravi

  Res ni kaj dodati…..obrekovalsko razpredanje in nič drugega !!

 3. pubec pravi

  Očitno “spoštovani člani” uredništva politega kisa res nimajo nobenega spoštovanja ali pietete več, niti do mrtvih. Matej, še kako prav imaš, ko pišeš, da ni kaj dodati. Ko vidim ime prvega komentatorja pa še posebej ne!

 4. re gornjim pravi

  Če to ni neokusno razpredanje pa res nič!!

 5. Pesjanar pravi

  Matej kdo koga ,pubec tebe ali ti pubeca ,sicer pa je vse eno, glavno da vama paše!!!!!

 6. pubec pravi

  No vidiš Dragaš pa si se le razkril!

 7. maki pravi

  Odlično pisanje, a le za tiste z IQ nad 150, bebčki seveda ničesar ne razumejo…

 8. Adolfo pravi

  Tanka je meja med genijem in norcem…če imaš vsaj 151, ti je povsem jasno, kaj je Erlah hotel povedati…pri 152 pa razumeš celo Gorenaka…ajd

 9. GARINCHA pravi

  erlach–
  .
  je čas za Škofljco..!

 10. carlo eugenias de fekalius pravi

  Predvsem strpen in zmeren komentar, česar pa opranoglavec niti ne more razumeti.
  ps: za oprano glavo glej POP TV in beri 24 ur, vsekakor velika ponudba šamponov, kondomov, sredstev za betonske penise, shujšaj lahko tudi med jedjo, čeprav se nažiraš………………..itd. Prijeten dan še naprej.

 11. Re gornjemu pravi

  “Spoštovani publicisti” iz uredništva pišejo drug drugemu pohvalne komentarje(Aljoša Dragaš). To je malo “čudno” ne?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen