11. Festival družin tokrat ob Tavčarjevem dvorcu na Visokem

0

Zavod Iskreni.net ta konec tedna pripravlja že 11. Festival družin, ki bo tokrat potekal ob Tavčarjevem dvorcu na Visokem. Osrednji nacionalni dogodek za družine se bo začel danes popoldan in bo trajal do nedelje. Festival, ki bo ponudil pester program za otroke in starše, bo v znamenju usklajevanja poklica in družine.

Kot pojasnjujejo v Zavodu iskreni.net, so pred desetimi leti pripravili prvi Festival družin zato, ker družine še niso imele svoje festivalske prireditve, glede na njihov pomen v družbi pa si jo vsekakor zaslužijo. Sporočilo festivala je, da si je vredno prizadevati za družino in usmeriti vso energijo v to, da bi se uresničili kot mame oziroma očetje in zakonci.

V Zavodu iskreni.net čez leto pripravljajo vrsto poglobljenih izobraževanj s področja starševstva in zakonskega življenja. Enkrat letno pa želijo družinam ponuditi praznični vikend za sprostitev, veselje, druženje in zabavo. Pri izvedbi festivala sodeluje več kot sto prostovoljcev.

Tradicionalna družinska prireditev tokrat prvič poteka na Gorenjskem, in sicer ob Tavčarjevem dvorcu na Visokem pri Poljanah. Posebnost dogodka je, da poteka tri dni, največja dogodivščina za družino pa je, da lahko tam tudi tabori. Tako se starši in otroci med seboj še bolj povežejo.

Celoten program je oblikovan tako, da se lahko vključi cela družina, ne le otroci. Na izbiro so športne in ustvarjalne aktivnosti, delavnice in predavanja. Festival se s postavljanjem šotorov začenja danes po 16. uri, sklenil pa se bo v nedeljo popoldan. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen